“Zaferin Adı İstanbul, Komutanı Fatih, Mirasçısı Biziz!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Zaferin Adı İstanbul, Komutanı Fatih, Mirasçısı Biziz!”
Abone ol
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, İstanbul’un Fethi’nin 572. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, tarihin akışını değiştiren bu büyük zaferin sadece bir geçmiş hatırası değil, bugünün ve yarının sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

“29 Mayıs 1453, sadece bir şehrin değil, bir çağın değiştiği gündür,” diyen İl Başkanı Murat Üzümcü, sözlerine şöyle devam etti:

"Fetih, Türk’ün Kararlılığının ve İmanının Zaferidir"

“Aradan yaklaşık 600 yıl geçmesine rağmen İstanbul’un fethinden gururlanıyoruz. Çünkü İstanbul; Türk’ün kararlılığının, plân yapınca neleri başarabileceğinin, stratejik aklının ve iman gücünün destanıdır. İstanbul, 1.000 yıldır süregelen Roma İmparatorluğu’nun İslam karşısında diz çöküşünün sembolüdür. Ve evet, İstanbul; bir ordunun ve Kutlu Komutanı’nın, Hz. Peygamber’in müjdesine mazhar olmasının liyakat nişanıdır.”

“Fethin İtibarı Uygulamayla Korunur”
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, güncel gelişmelere de vurgu yaparak şunları söyledi: “Bugün, Patriğin dünyanın güçlü ülkelerini yeniden İstanbul'u fethe açıkça davet ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu ortamda, fethin itibarını sözle değil, uygulama ile korumak gerektiğine inanıyoruz. İstanbul’u fetheden o ruhu yaşatmak, sadece tarihle övünmek değil; aynı kararlılıkla değerlerimizi, inancımızı ve bağımsızlığımızı korumaktır.”

“Ayasofya, Fethin Kalbidir”
Murat Üzümcü: “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılması milletimiz için tarihî bir gurur ve manevî bir diriliştir. Ancak Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ‘Camiî’ statüsünde olan, ibadet için ayrılan yerlerin sergi alanına dönüştürülmesi ve bu bölgelere girişin ücretli hale getirilmesi, ne fethin ruhuyla ne de Cumhurbaşkanının daha önceki beyanlarıyla bağdaşmaktadır. Ayasofya bir taş yapılar bütünü değil; milletin iradesinin, tarihine ve inancına olan sadakatinin yaşayan nişanesidir. Bu kutlu mabede erişimin sınırlanması, fethin bugüne taşınmış mührüne gölge düşürür. Ayasofya, sadece bir cami değil; İstanbul’un fethinin hâlâ atan kalbidir.”

“Geleceğe Fetih Ruhuyla Yürüyeceğiz”
Açıklamasını güçlü bir mesajla bitiren İl Başkanı Murat Üzümcü: “İstanbul, bir milletin idealinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Bizler bu ideali, sadece geçmişin şanlı hatıralarında değil, geleceğin adaletli, güçlü ve özgür Türkiye’sinde yaşatmak zorundayız. İstanbul’un fethi kutlu olsun. Allah milletimizin birliğini, dirliğini ve izzetini daim eylesin.”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te hızla gelen araç, otomobil ve motosiklete çarptı: 1’i ağır 2 yaralıÖnceki Haber

Gaziantep'te hızla gelen araç, otomobil...

Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak...

Yorum Yazın

 SANKO Üniversitesi tanıtım günleri başlıyor
Akıncı: "Üretim Gücümüz, Gaziantep'in Ekonomik Direncinin En Güçlü Göstergesidir"
Hasan Öztürkmen: Emekli bütçeye yük olmuyor, kademeli emeklilik yasalaşmalı
 İSO ikinci 500 listesinde Gaziantep’ten 33 firma yer aldı
Nizip Gümrük Müdürü Sabit Delioğlu’ndan NTO Başkanı Mehmet Özyurt’a Veda Ziyareti
İSO İkinci 500’de Nizip’in Tarımsal Sanayi Gücü Tescillendi
Gaziantep'te 21 Temmuz da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Sağlık ve spor camiasının sevilen ismi yuvaya döndü
Gaziantep FK’dan Golcü Takviyesi! Trivante Stewart İçin Anlaşma Sağlandı
Halef Bilgiç’ten 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı mesajı
Gaziantep'te motosiklet denetimi: 208 sürücüye 3 milyon 907 bin lira ceza
Nizip Sanayisi Devler Liginde: İSO İlk 1000 Listesinde Nizip’ten 4 Dev Firma!
Bakbak, Batı Karadeniz Teşkilatlarıyla Türkiye’nin Geleceğini Değerlendirdi
Venezuela’nın Ankara Büyükelçiliğinden Ali Şahin’e Teşekkür Mektubu
İzol Aşireti’nden Gaziantep’te Dillere Destan Düğün!
Nizip’te Sağlık Hizmetlerinde Büyük Başarı: Bir Yılda 1 Milyon 65 Bin Muayene
Sabah bel ağrısı ve tutuklukla uyanıyorsanız dikkat
GİBTÜ, üniversite tercih fuarı'nda aday öğrencilerle buluşacak
Gaziantep’te korkutan tarla yangını
Gaziantep’te Kahreden Trafik Faciası! 14 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti