Yumaklı "Gaziantep'in Çekim gücü var"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yumaklı "Gaziantep'in Çekim gücü var"
Abone ol
Gezi ve incelemelerde Gaziantep'te bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su yönetiminin önemine değinerek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çok iyi bir çekim gücü var. Burada tamamen uygulamalarda eş güdümlü ve senkronize gitmemiz gerekir" dedi.

Bir dizi temas ve açılışlar dolayısıyla şehre gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde şeref defterini imzaladı. Protokol daha sonra Gaziantep’in tarımsal çalışmaları üzerine başkanlık makamında sohbet etti.

Ziyarette ayrıca Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ’den temsilciler yer aldı.

YUMAKLI: GAZİANTEP’İN BULUNDUĞU ALAN İTİBARİYLE BERABERİNDEKİ ŞEHİRLERLE OLUŞTURDUĞU DEĞERLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Şehrin tarımsal önemine vurgu yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Gaziantep gibi tarımsal üretimin her safhasında olan ama sadece tarımsal üretimde değil, ormanıyla doğasıyla diğer hususlarıyla bir bütün halinde biz bugün Gaziantep’te birlikte olalım dedik. Baştan sonra illerin potansiyelleri kendilerini çok net bir şekilde belli ediyor. Gaziantep’in bulunduğu alan itibariyle sadece kendisi değil, beraberindeki şehirlerle oluşturduğu değer bizim için son derece kıymetli. Deprem gerçekleştiğinde Gaziantep başta olmak üzere tarımsal üretimle alakalı herhangi bir hasar olup olmadığıydı” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından şehrin yaşadığı etkiyi ve toparlanma sürecine dikkat çeken Bakan Yumaklı iklim değişikliğine değindi ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Barajlar konusunda da herhangi bir şekilde etkilenip etkilenmediklerine bakıldı. Bugün itibariyle iyiyiz. Geliştirilecek çok şey var. İklim değişikliği hepimizin başında en büyük problem olacak. Suyumuzu ona göre kullanacağız.  Tarımda ve çevrede kullanmak çok önemli. Su birinci sırada. Ona bağlı olarak ne varsa planlıyor olmamız gerekir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çok önemli bir çekim gücü var. Burada tamamen uygulamalarda eş güdümlü ve senkronize gitmemiz gerekir.”

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise Bakan İbrahim Yumaklı’ya GASKİ çalışmalarına ilişkin su konusu ile ilgili sunum yaparak yapılan ve yapılacak projelere ilişkin bilgi verdi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdemoğlu Holding'den dev açılışÖnceki Haber

Erdemoğlu Holding'den dev açılış

Bilal Erdoğan Karkamış'a geliyorSonraki Haber

Bilal Erdoğan Karkamış'a geliyor

Haber Yorumları

  • Seyda29-09-2024 21:11

    Fatma Şahin gelenlere ne anlatıyor bilmiyorum ama Gaziantep artık yaşanılabilir gibi değil

Yorum Yazın

Karkamış’ta Fırat Nehri’nde Boğulma Tehlikesi! 3 Genç Son Anda Kurtarıldı
Kazalar hafta sonu dinlemedi Biri ağır 17 yaralı!
Fırat Nehri’nde Acı Olay: 15 Yaşındaki Ahmet Durmuş Boğularak Hayatını Kaybetti
Gaziantep'te 14 Temmuz da elektrik kesintisi olacak yerler
Prof. Dr. Dağlı: Yüce Türk Milleti 15 Temmuz’da Büyük Kahramanlık Destanı Yazmıştır
Başkan Arif Kurt: 15 Temmuz ve Terörle Mücadelede Medya, tarihe not düşen bir direnişin parçasıdır
Nizip’te Kavurucu Sıcaklar Hem Vatandaşları Hem Sokak Hayvanlarını Zorluyor
Gaziantep'te bıçaklı ve silahlı kavga eksik olmuyor! 
Gaziantep FK’nın Sırbistan kampı tamamlandı
Gaziantep'te kaza! 4 yaralı
Kadooğlu: Yeni dönem tarihi fırsatlar sunuyor
Şahinbey Ay Yıldızla Donatılıyor
Gaziantep jandarması affetmedi 
Otoban gişelerinde kaza 8 kişi yaralandı!
Gaziantep FK sezonun ilk hazırlık maçını oynadı
Gaziantep'te 13 Temmuz da elektrik kesintisi olacak yerler
Gaziantep’te pide ekmeği tartışması! Vatandaş şikayetçi
Jandarmadan uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları: 8 tutuklama
 Yılmaz: Dülük ile Gaziantep turizm başkenti olacak
 Başkan Şahin’den Araban Habeş Kanyonuna davet