Yılmaz’dan 12 Mart mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmaz’dan 12 Mart mesajı
Abone ol
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin bağımsızlık ruhunu, vatan sevgisini ve sarsılmaz inancını en güçlü şekilde yansıtan eşsiz bir eser olduğunu ifade etti.

 İstiklal Marşı’nın yalnızca bir şiir olmadığını vurgulayan Yılmaz, “İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelenin, inancının ve kararlılığının en güçlü ifadesidir. Bu eşsiz eser, milletimizin hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini ve vatanı uğruna her türlü fedakârlığı göze alacağını tüm dünyaya ilan eden bir manifestodur” dedi.

 Yılmaz, milli marşın yazıldığı dönemin zorlu şartlarına da dikkat çekerek, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği kurtuluş mücadelesinin tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti. Yılmaz, “Milletimiz, en zor şartlar altında dahi umudunu ve inancını kaybetmemiş; vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını korumak için büyük bir mücadele ortaya koymuştur. Mehmet Akif Ersoy da kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu ruhu en güçlü şekilde dile getirmiş, milletimizin ortak duygularına tercüman olmuştur. İstiklal Marşı, sadece geçmişimizin bir hatırası değil; aynı zamanda geleceğimize ışık tutan bir yol haritasıdır. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi iyi anlaması, tarihimizin bu büyük mirasını sahiplenmesi büyük önem taşımaktadır. Bizler de yerel yönetimler olarak bu bilinci yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, mesajının sonunda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, şu ifadelere yer verdi: “İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümünde, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu vesileyle bizlere bağımsız bir vatan bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükranla yad ediyor, milletimizin 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü yıl dönümünü kutluyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te korkutan kaza: İşçi servisleri çarpıştıÖnceki Haber

Gaziantep'te korkutan kaza: İşçi servisl...

SANKO Okulları öğrencilerinin Jimnastik başarısıSonraki Haber

SANKO Okulları öğrencilerinin Jimnastik...

Yorum Yazın

Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu