Yiğitlik ve dostluğun meydanı Nizip’te kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yiğitlik ve dostluğun meydanı Nizip’te kuruldu
Abone ol
​Nizip Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Nizip Belediyesi Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşleri" sporseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

​Nizip eski Stadyumu'nda kurulan er meydanında sabah saatlerinde başlayan müsabakalara, çevre il ve ilçelerden çok sayıda sporcu ve güreşsever katıldı. 

Gün boyu süren organizasyonda pehlivanlar, "Altın Kemer" ödülünü kazanabilmek için kıyasıya mücadele etti. Kıran kırana geçen mücadelelerin ardından başpehlivanlık unvanının ve altın kemerin sahibi Barış Güngör oldu.

​Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, sabahın ilk saatlerinden itibaren alandaki yerini alarak müsabakaları sonuna kadar ilgiyle takip etti. Renkli görüntülerin sahne olduğu şölende, Nizip Belediyesi tarafından organizasyona katılan tüm vatandaşlara ve sporculara yemek, çay ve su ikramında bulunuldu.

​"Köklerimizden Aldığımız Güçle Bağlarımızı Kuvvetlendireceğiz"

​Müsabakaların ardından organizasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, er meydanının yiğitlik, centilmenlik ve dostluğun buluştuğu bir şölene dönüştüğünü vurguladı. 

Nizip’e yakışır bir organizasyona imza attıklarını belirten Başkan Doğan, şunları kaydetti:

​"Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğiyle ikincisini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşleri’ni, Nizip’e yakışır bir şölenle tamamladık. Er meydanını yiğitlik ve dostlukla dolduran tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Bu büyük organizasyonda emeği geçen TGGF Başkanı Sn. İbrahim Türkiş’e, Başkan Vekili Sn. Şahin Opur ve yönetimine, Tertip Komitesi Başkanı Fatih Davut Kekçe’ye ve tüm sponsorlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Güreş Ağalığı görevini üstlenerek geleneğimizi yaşatan Belediye Meclis Üyemiz ve Nizip Beton Yönetim Kurulu Başkanı, değerli yol arkadaşım Sn. İsmail Batu’ya ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Köklerimizden aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içinde bağlarımızı daha da kuvvetlendireceğiz."

​Nizip İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu ise bu tür etkinlikleri önemsediğini ifade ederek, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ve ekibine teşekkür etti.

​Büyük bir coşkuyla tamamlanan geleneksel spor etkinliği, dereceye giren pehlivanlara madalya ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hattı Bölgeye Güç KatacakÖnceki Haber

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hattı Bö...

Birecik Köprüsü’nde Bayram Trafiği Yoğunlaştı: Sürücülere Dikkat ÇağrısıSonraki Haber

Birecik Köprüsü’nde Bayram Trafiği Yoğun...

Yorum Yazın

Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü:Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
CHP'de Şok İstifa! Meclis Üyesi AK Parti'ye Geçti
Gül'den Koç'a sert tepki 
Dünya Çevre Günü’nde sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam mesajı verildi