Vatandaşların Gıda ve Giyim İhtiyaçlarına Eksiksiz Karşılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşların Gıda ve Giyim İhtiyaçlarına Eksiksiz Karşılandı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde etkisi yoğun hissedilen depremler sonrası büyük hasar alan Nurdağı ilçesinin merkezi ve köylerinde aralıksız çalışmalar yürütüyor.

Kısa sürede acil eylem planını devreye koyarak bakanlık, valilik, AFAD, Kızılay ve diğer tüm yardım ekipleri ile koordineli olarak çalışan Gaziantep Büyükşehir, Nurdağı ilçesinde tüm köylere ulaştı.

Nurdağı Yüzme Havuzu’nu merkez olarak kullanan ekipler 4 gün boyunca gelen 12 tır yardımı 73 yerleşim yerine yayılan Nurdağı, İslahiye merkez ve köyleri ile Kahramanmaraş’a bağlı köylere koordineli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor.

EFİLOĞLU: SAHADAYIZ ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Bölgede çalışmalardan sorumlu Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu 4 gündür yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

“Nurdağı ilçemizin gitmediğimiz ulaşamadığımız köyü kalmadı. Onların giyim ve gıda ihtiyaçlarını fazlasıyla giderdik. Ekiplerimiz buradan Pazarcık ve Adıyaman’ın bazı bölümlerinde 100’e aşkın seferler düzenledi. Üst bölgesi olarak Nurdağı Yüzme Havuzu’nu seçtik. Bu zamana kadar buraya gelen yardım miktarı 12 tır oldu ama gelen başka yardım tırlarını farklı yerlere kanalize ediyoruz. Vatandaşta ciddi memnuniyet var.  Sahadayız elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

105 PERSONEL, NURDAĞI’NDA ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE DESTEK VERİYOR

Nurdağı ilçesinin yanı sıra Gaziantep’ten Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine varan yardımları ile bölgede çok geniş alana imkanlarını ulaştıran Büyükşehir, çadır ihtiyacı için bölgeye iletilen 1 tır çadırın kurulumunu yaptı. Büyükşehir ayrıca temizlik, kanalizasyon, lavabo ve temiz su ihtiyaçlarını da ilçede tamamlandı. Nurdağı merkez toplanma alanında 100 personel ve 100 kişilik gönüllü ekip ile 10 bin eşofman ve ayakkabı ile 5 bin atkı, bere, eldiven ve temel gıda dağıtımı yapıldı.

105 personeli ile arama kurtarma çalışmalarına da destek veren ekipler, fazladan gelen 10 tır yardım malzemesini AFAD’a yönlendirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fadıloğlu: 'Milletimize, Aralıksız Hizmet Etmeye Devam Ediyoruz'Önceki Haber

Fadıloğlu: 'Milletimize, Aralıksız Hizme...

Gaziantep’ten mucize haber!Sonraki Haber

Gaziantep’ten mucize haber!

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı