Üniversiteliler ayçiçek yağı üretimini mercek altına aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversiteliler ayçiçek yağı üretimini mercek altına aldı
Abone ol
Üniversite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yüksekokulu gıda bölümü öğrencilerinin uygulamaları yerinde görmesi amacıyla ay çiçek çekirdeğinin Türkiye’de işlendiği ender tesislerden birisi olan Belkıs Yağ firmasında incelemeler yaparak üretim hakkında bilgiler aldılar.

Üniversite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yüksekokulu gıda bölümü öğrencilerinin uygulamaları yerinde görmesi amacıyla ay çiçek çekirdeğinin Türkiye’de işlendiği ender tesislerden birisi olan Belkıs Yağ firmasında incelemeler yaparak üretim hakkında bilgiler aldılar. NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’a ait olan yurt içi ve yurtdışında marka bilinirliliği yüksek markalar arasında yer alan Belkıs Yağ Fabrikası sahip olduğu modern tesisiyle de dikkat çekiyor.

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ayçiçek yağının üretim aşamalarını anlatan Belkıs Yağ Genel Müdür Yardımcısı Alev Özpolat, ayçiçek yağının fabrikada işlenişi hakkında öğrencilere teknik bilgiler vererek Belkıs Yağ’ın üretim ve paketleme bölümlerini gezdirdi. Ayrıca Belkıs Yağ Gıda Mühendisi Ali Yalvaç ise laboratuar ortamında ayçiçek yağının analizini uygulamalı olarak yaparak öğrencilerden gelen teknik soruları cevapladı.

Sanayi üniversite işbirliği çok önemli

Nizip Ticaret Odası ile işbirliklerini sürdürdüklerini söyleyen Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ise, “Bu işbirlikleri sayesinde gençlerimiz üniversite çağında sanayi ile daha fazla iç içe olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerin okuldaki derslerinin gerçek hayattaki uygulamalarını görüyor, teori ile pratiği bir araya getirerek bilgilerini pekiştiriyor. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekse öğrencilerimiz tarafından çok benimsendi. Yapılan üretimlerin aşamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, işyeri sahiplerine çeşitli sorular sorarak gerçek hayatta işlerin nasıl yapıldığını yerinde görerek bilgilerini pekiştiriyorlar. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Nizip Ticaret Odası’na, bizleri firmasında ağırlayan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’a ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.” dedi.

Çekirdeğin yağa dönüşümünü incelediler

Ay çekirdeğinin, ayçiçek yağına dönüşümünü ve paketleme aşamalarını ayrıntılı olarak yerinde gözlemleyen öğrenciler ise düzenlenen faaliyetten memnun kaldıklarını bu gibi çalışmaların sürekli düzenlenmesini vurgulayarak organizasyonu düzenleyen Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ve Nizip Ticaret Odası’na teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Sanko Okulları'nın yüzme başarısıÖnceki Haber

Özel Sanko Okulları'nın yüzme başarısı

Yılbaşı hediyeniz Sanko Park'tanSonraki Haber

Yılbaşı hediyeniz Sanko Park'tan

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı