Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi
Abone ol
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
“Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız”
Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu.
Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahin: Bu büyük ailenin en önemli parçası emekçi kardeşlerimizdirÖnceki Haber

Şahin: Bu büyük ailenin en önemli parças...

Güçyetmez: Mesleğimiz ve halkımız için alanlarda olacağızSonraki Haber

Güçyetmez: Mesleğimiz ve halkımız için a...

Yorum Yazın

Meriç: AKP'nin Yıkım Politikalarına Dur Diyeceğiz!
Büyükşehir, Güneyşehir ve Kuzeyşehir’de etaplar arası ring seferi oluşturdu
Gaziantep'te define bulmak için izinsiz kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı
Hurma fiyatının sabit kalması vatandaşın yüzünü güldürdü
Şehitkamil güvenli ve konforlu yollara kavuştu
Irak’tan gelen genç, Medical Point’te sağlığına kavuştu
Nizip Ticaret Odası Başkanları, 15. GAPTARIM Fuarı’na Katıldı
Suruç'lular Nebi Kaplan Dedi
Gaziantep’te kadın cinayeti! Katil her yerde aranıyor
Gaziantep trafiğinde tehlikeli hareketler 
Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız