Türk tarihi kısa kesitte dans ve teatral gösteri ile anlatıldı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 Türk tarihi kısa kesitte dans ve teatral gösteri ile anlatıldı 
Abone ol
Kültür Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 14-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen GastroAntep Kültür Yolu Festivalinin en son etkinliği 22 Eylül 2022 Pazar günü saat 20.00 ‘de Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde Mavera salonunda gerçekleştirildi

 Türk tarihi kısa kesitte dans ve teatral gösteri ile anlatıldı 

Nuh tufanından Çanakkale Destanı’na, Tomris Hatundan Milli mücadele kadın kahramanlarına  Türk milletinin destansı tarihi danslar ve teatral gösterilerle sunuldu. Gösterinin Atatürk ve Cumhuriyet temalı bölümünde Cumhuriyetin kazanımları anlatıldı. 

Olağanüstü katılım ve ilgi
Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı etkinlik dakikalarca ayakta alkışlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Ünal, Kent Konseyi Başkanvekili Dr. Mehmet Berk, Türk Kamu-Sen İl Başkanı Mehmet Akmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Koçyiğit, Şehitkamil Belediyesi Kültür Müdürü Zeynep Özbahcivan , öğretim görevlileri STK temsilcileri, kurum müdürleri, yaklaşık 2 bin kişi etkinliğe katıldı. Gösteri tüm katılımcıların memnuniyetiyle sona erdi. Etkinliğe katılanlar bu gösterinin kesinlikle tekrarlanması ve geniş kitlelere ulaşması gerektiğini belirttiler. 

 Geçmişin izlerini geleceğin ritmiyle buluşturuyoruz 

Alagöz Kültür ve Sanat Destanların Dansı grubunun sanat yönetmeni Serhat Turak etkinlik hakkında aşağıdaki açıklamada bulundu. Gaziantep olağanüstü katılım ve seyircinin etkinlik boyunca ilgi ve dikkatinin kendilerini çok motive ettiğini belirtti. Durak sözlerine şöyle devam etti: Bu akşam Destanların Dansı grubuyla birlikte, kültürümüzün derinliklerinden gelen hikayeleri, dans ve tiyatronun büyüleyici diliyle aktarmaya çalıştık. 'Geçmişin izlerini, geleceğin ritmiyle buluşturuyoruz. Ekibimizle bize yüklenen bu misyonu devam ettireceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta almak üzere Gaziantep Büyükşehir belediyemize, bize burada ev sahipliği yapan Bilge Otomasyon ve NWT grup yönetim kurulu başkanı Nur Çupurbaş ve ekibine; Bahcehan firmasına, Elit Baklavaya ve Prof. Dr. Erdal Bay hocamıza sonsuz teşekkür ederim. 

 Engin kültürel mirası olan destan şehriyiz 

Gösteri sonrası teşekkürlerini ileten Gaziantep Büyükşehir Başkanvekili Zehra Ünal düşüncelerini şöyle belirtti:  Kadim tarihi boyunca medeniyetlerin beşiği olarak tanımlanan, engin kültürel mirası, tarihi yapıları, ünü ülke sınırlarını aşan, ve destanı olan Gaziantep şehrimizde Türk tarihinin destanlarını harika bir gösteriyle izledik. Sanatı desteklemeye ve toplumumuza değer katmaya devam edeceğiz. Hepinize katılımınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz.

Sanat, toplumun aynasıdır; biz o aynayı parlatıyoruz
Etkinliğe destek verenlerden Bilge Otomasyon Grubu ve NWT Yönetim Kurulu Başkanı Nur Çupurbaş; Destanların Dansı grubu, bu gece bize sadece bir gösteri sunmadı; aynı zamanda kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gidebileceğimizi hatırlattı

 Biz inanıyoruz ki: 'Sanat, toplumun aynasıdır; biz o aynayı parlatıyoruz. Sanata yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu muhteşem deneyimi bizlere yaşattıkları için Destanların Dansı grubuna teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 2 hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralıÖnceki Haber

Gaziantep'te 2 hafif ticari araç çarpışt...

Vekil Şahin: Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi hızla ilerliyorSonraki Haber

Vekil Şahin: Mersin-Adana-Osmaniye-Gazia...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi