Suya Girmeden Önce Nelere Dikkat Etmeli?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suya Girmeden Önce Nelere Dikkat Etmeli?
Abone ol
Suya girmeden önce bazı hazırlıklar yapmak hem su içerisinde hem de sudan çıktıktan sonra daha keyifli bir deneyim elde edilmesine yardımcı olur.

 Daha keyifli ve güvenli bir deneyim için su öncesi hazırlık önemlidir. Suya girmeden önce dikkat edilmesi gereken birkaç önemli detay aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Suya girmeden önce ısınma hareketleri yapmak sakatlanma riskini azaltırken daha fazla su içerisinde vakit geçirmeye yardımcı olur. Hafif egzersizler ve germe hareketleri yaparak daha verimli bir deneyim elde edebilirsiniz. Kramp riskini en aza indirmek ve kasları hazırlamak olası problemleri en aza indirerek kolaylık sağlar. 
  • Suya girmeden önce güneş kremi kullanmak gerekir. Güneş kremi kullanarak su içerisinde geçirilen zamanın daha uzun olmasını sağlamak mümkün. Suya dayanıklı güneş kremi seçeneklerinden faydalanarak daha keyifli bir yüzme deneyimi elde edilebilir. Denizlerde ve açık hava yüzme alanlarında güneş kremi seçeneklerinden faydalanmak önemlidir.Güneş kremi fiyatları formülasyon ve marka politikaları gereği farklılık gösterebilir. Bundan dolayı güneş kremini doğru seçmek daha keyifli bir süreç geçirmeye yardımcı olur. 
  • Doğru ekipman seçimi de suya girmeden önce dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan biridir. Yüzme mayosu, gözlüğü ve diğer temel yüzme ürünlerini doğru şekilde seçerek daha avantajlı bir yüzme deneyimi elde edilebilir. 
  • Suya girmeden önce su tüketimine ve beslenmeye de önem vermek gerekir. Yetersiz beslenme ve güneş farklı olumsuzlukların yaşanmasına neden olabilir. Bundan dolayı suya girmeden önce doğru beslenmek önemlidir. Yüzme öncesinde ağır yemek yemekten kaçınmak gerekir. Ağır yemekler yüzme performansını etkiler. Yüzme sırasında dehidrasyon riskini en aza indirmek için yeterli miktarda su tüketmek gerekir. Su tüketimi özellikle açık hava alanlarda oldukça önemlidir.
  • Suyun derinliğini önceden kontrol etmek çocuklu aileler için önemli olabilir. Çocuklar için güvenli alan belirlemek hem ebeveynlerin hem de çocukların daha rahat vakit geçirmesine yardımcı olabilir. Yüzme bilmeyenleri ve çocukları derin alanlardan uzak tutmak gerekir.

Güneşlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneşlenirken cildi korumak önemlidir. Riskleri en aza indirmek için yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak gerekir. SPF değeri yüksek güneş kremleri güneşlenme sırasında ekstra avantajlar sunar. SPF değeri yüksek ve geniş spektrumlu ürünler daha verimli bir güneşlenme imkanı tanır. Güneşlenme için doğru saatleri değerlendirmek gerekir. Güneşin yoğun olduğu saatlerde güneşlenmekten kaçınmak önemlidir. Bazı cep telefonlarında bu konuda sensörlerle verilen uyarılar var. Örneğin iPhone 13gibi pek çok iPhone modelinde bu uygulama ve benzerleri sunuluyor. Önerileri ve uygun saatleri görme amacıyla iOS uygulamaları için geliştirilen çeşitli rehberler kullanılabilir. Güneşlenirken koruyucu giysi giymek de önemlidir. İstenmeyen yerlerin yanmaması için güneşten koruyucu giysiler tercih edilmelidir. Güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan bu ürünler istenmeyen yanma durumlarının önüne geçer. Güneşlenirken yeteri miktarda bronzlaştırıcı kullanmak avantajları artırabilir.

Su İçerisindeyken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Su içerisindeyken bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Su içerisinde avantaj sağlayabilecek ürünleri taşımak daha keyifli bir deneyim sunar. Açık hava plaj ve havuz ürünlerine yönelik değerlendirmeyi Cimri üzerinden kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Farklı markaların farklı ihtiyaçlar için geliştirmiş olduğu ürünlerini doğru şekilde değerlendirerek su içerisinde avantaj sağlayabilirsiniz. Su içerisindeyken yüzme kurallarına da uymak gerekir. Yüzme kuralları çerçevesinde aktiviteler gerçekleştirmek güvenlik problemlerini en aza indirir. Bu sayede beklenmedik durumlarda direkt olarak müdahale edilebilir. Hava durumunu ve su koşullarını kontrol ederek ona göre hareket etmek gerekir. Rüzgarlı havalarda dalga oluşması söz konusu olabileceği için dalga boyuna ve rüzgara göre su içerisinde konum alınmalıdır.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'de toplu istifa şoku!Önceki Haber

AK Parti'de toplu istifa şoku!

AK Parti Şehitkamil ilçe başkanlığına jet atamaSonraki Haber

AK Parti Şehitkamil ilçe başkanlığına je...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi