Spor Şehri Gaziantep’te 2025 yılında 77 bin 584 kişi sporla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spor Şehri Gaziantep’te 2025 yılında 77 bin 584 kişi sporla buluştu
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Spor Şehri Gaziantep" sloganıyla yürüttüğü çalışmalarla sporu kent yaşamının merkezine taşıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı spor salonları ve yüzme havuzlarından geride bıraktığımız 2025 yılı boyunca faydalanan toplam kişi sayısı 77 bin 584 olarak kayıtlara geçti. Bu rakam, şehir genelinde spora olan ilginin ve katılımın her geçen yıl artarak devam ettiğini ortaya koydu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sporu 7’den 70’e tüm vatandaşlara ulaştırma hedefi doğrultusunda hayata geçirilen projeler, sağlıklı yaşam bilincini toplumun her kesimine yaymayı amaçlıyor. Başkan Şahin’in ortaya koyduğu bu vizyon, spor kültürünü günlük hayatın doğal bir parçası haline getirerek Gaziantep’i aktif ve dinamik bir şehir kimliğine kavuşturmayı hedefliyor.
Bu anlayışla kentin dört bir yanında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı spor tesisleri; 13 yüzme havuzu, 12 spor salonu, 5 futbol sahası, 3 kamp merkezi, 1 tenis kompleksi, 3 bağımsız fitness salonu ve 1 Sporla Aktif Yaşam ve Obezite Merkezi ile vatandaşlara modern, erişilebilir ve donanımlı alanlar sunuyor. Farklı yaş gruplarına ve spor branşlarına hitap eden bu tesisler, sporu herkes için ulaşılabilir kılıyor.
Mahalle ölçeğinde planlanan spor salonları ve yüzme havuzları sayesinde çocuklardan gençlere, yetişkinlerden ileri yaş gruplarına kadar geniş bir kesim düzenli spor yapma imkanı buluyor. Bu tesisler, Gazianteplilerin sporla iç içe bir yaşam sürmesine katkı sağlarken, sporun bir alışkanlık haline gelmesine de öncülük ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatma Şahin zirveyi bırakmadıÖnceki Haber

Fatma Şahin zirveyi bırakmadı

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılığa darbe: 17 tutuklamaSonraki Haber

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılığa d...

Yorum Yazın

Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada