“Shakespeare’in İnsanları” Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Sahnelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Shakespeare’in İnsanları” Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Sahnelendi
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Topluluğu tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Shakespeare’in İnsanları” adlı tiyatro gösterisi, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

HKÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Eminoğlu tarafından uyarlanıp yönetilen gösteriyi, HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, HKÜ Genel Sekreteri Ümit Şahnaoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler izledi.

GENÇLERİMİZİN SANATLA KURDUĞU BAĞ GURUR VERİCİ

HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen gösterinin, gençlerin sanatla kurduğu bağ açısından değerli olduğunu belirterek; “19 Mayıs, gençliğin enerjisini, üretkenliğini ve geleceğe duyduğu inancı simgeleyen çok kıymetli bir gündür. Bu anlamlı günün etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin tiyatro sahnesinde Shakespeare gibi evrensel bir yazarı kendi yorumlarıyla ele almaları bizler için ayrıca gurur vericidir. Hamlet, Macbeth ve Othello üzerinden insan doğasının çatışmalarını, sorgulamalarını ve psikolojik derinliklerini sahneye taşıyan bu çalışma; gençlerimizin yalnızca akademik alanda değil, kültür, sanat ve ifade becerileri bakımından da ne kadar güçlü bir potansiyele sahip olduğunu göstermiştir. Emeği geçen Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Topluluğu’nu ve tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

William Shakespeare’in eserleri Hamlet, Macbeth ve Othello temel alınarak hazırlanan sahne performansında, trajik kahramanların iç dünyaları ve insan doğasının çelişkileri tematik bir kurguyla sahneye taşındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te jandarmadan huzur-güven uygulaması: 673 aranan şahıs yakalandıÖnceki Haber

Gaziantep'te jandarmadan huzur-güven uyg...

Kurbanlık Dana Hastane Bahçesine Girdi, Teknik Personel YakaladıSonraki Haber

Kurbanlık Dana Hastane Bahçesine Girdi,...

Yorum Yazın

MHP Şehitkamil yönetimi açıklandı: İşte tek tek o isimler
MHP Şahinbey’de yönetim tamam: İşte o isimler
Gaziantep'te 3 milyonluk sahte para operasyonu: 6 gözaltı
Bayramın huzurlu geçmesi için 72 bin kişi görevde
MHP Gaziantep'te "Kurumsal Disiplin" Vurgusu: Teşkilat Gücünü Koruyor
Şehitkamil’de “Spor Şenliği”ne Yoğun İlgi
GTB Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi’nden Avrupa Günü’ne Sanatsal Dokunuş
Gaziantep'te 'Narko-Alan' uygulaması: 75 araca 3 milyon TL ceza
Gaziantep'te 'Kurban Yakalama Timi' bayrama hazır
NTO, İş Dünyasının Merkezi TOBB’un 82. Genel Kuruluna Katıldı
Nizip Ticaret Borsası Heyeti TOBB 82. Genel Kurulu’na Katıldı
GAÜN Hastanesi’nde Geleneksel Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
Gaziantep FK’da Radoi Defteri Kapanıyor mu?
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘15. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi’ gerçekleştirildi
Kurbanlık Dana Hastane Bahçesine Girdi, Teknik Personel Yakaladı
“Shakespeare’in İnsanları” Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Sahnelendi
Gaziantep'te jandarmadan huzur-güven uygulaması: 673 aranan şahıs yakalandı
Gaziantep'te otomobiller kafa kafaya çarpıştı: Sürücüler yaralandı
Karkamış Barajı ve Birecik Barajı yüzde 100 doluluğa ulaşınca kapaklar açıldı