SANKO Sanat Galerisi’nde Bir-İki-İm-Lerim Temalı Heykel Sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANKO Sanat Galerisi’nde Bir-İki-İm-Lerim Temalı Heykel Sergisi
Abone ol
Özgür Çağlar, farklı teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Bİr-iki-İM-lerim” temalı heykel sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.

 Heykeltraş Özgür Çağlar, sergi açılışında yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Gaziantep’te eserlerini sanatseverle buluşturmaktan gurur duyduğunu söyledi.

 Eserlerinin konusunu imlerin oluşturduğunu belirten Çağlar, “Türkçe sözcük olan im işaret, emare, simge, belirti gibi anlamlara gelmektedir. Bu bağlamda yaptığım heykeller tarihsel, toplumsal olaylar ve toplumda iz bırakan kişilerden kesitleri yansıtmaktadır” dedi.

 SANKO Sanat Galerisi’nin kültür ve sanata sunduğu katkının önemine de vurgu yapan Çağlar, “Eserlerime ev sahipliği yaparak Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi’nin destekleriyle yayımlanan Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını Çağlar’a takdim etti.

 Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Muhammed Aliyev, Bekir Baba, Tuğrul Damgacı, SANKO Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Tanyeri, Ressam Gülay Karslıgil, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, sanatseverler ve davetliler katıldı.

 Özgür Çağlar’ın 30 eserinin yer aldığı “Bİr-iki-İM-lerim” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Haziran 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 ÖZGÜR ÇAĞLAR

Özgür Çağlar, 1973 yılında Gaziantep Karayusuflu Köyünde doğdu. Ortaokul ve liseyi Gaziantep Atatürk Lisesinde okudu. İlk sanat derslerini aynı okulda Gül Öztürkmen ve Özay Malkaya’dan aldı.

 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Zafer Gençaydın atölyesinden 1998 yılında mezun oldu, Prof. Hasan Pekmezci’den özgün baskı dersleri aldı.

Hatay Hassa Lisesi’nde 1998-2002 yılları arasında resim öğretmenliği yapan Çağlar, 2002 yılından beri Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi’nde Sanat Eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde heykel, seramik ve desen dersleri veren, ulusal ve uluslararası sergilere katılan sanatçı, sanatsal çalışmalarını Aksaray’da kendi atölyesinde devam ettirmektedir.

 Farklı disiplinlerde eserler ortaya çıkaran ve özellikle heykel sanatıyla yakından ilgilenen sanatçının, ulusal müzelerde, çeşitli kurum, kuruluş ve kültür merkezlerinde heykelleri yer alıyor. Bilimsel anlamda arkeolojik kazılarda çıkan çeşitli dönemlere ait kafatasları üzerinden antropoloklarklarla birlikte adli sanat kapsamında balmumu ile yeniden yüzlendirme çalışmaları gerçekleştiren sanatçı, çeşitli tiyatro oyunlarında oyunculuk, yönetmenlik ve sahne dekor tasarımları yaptı.

 Sanatçının yamaç paraşütü pilotluğu ve enduro motosiklet hobileri arasında bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Gaziantep'te drift atan sürücüye 33 bin 739 TL cezaÖnceki Haber

 Gaziantep'te drift atan sürücüye 33 bin...

HKÜ’de 19 Mayıs coşkusuSonraki Haber

HKÜ’de 19 Mayıs coşkusu

Yorum Yazın

Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"