SANKO Okulları'ndan TEKNOFEST'te gururlandıran birincilik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANKO Okulları'ndan TEKNOFEST'te gururlandıran birincilik
Abone ol
SANKO Okulları öğrencileri Neva Doktoroğlu ve Kerem Utku Kaleli'nin danışman öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması" projesi, TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

TEKNOFEST Akdeniz ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması “İlkokul-Ortaokul” düzeyinde Türkiye birinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza atan SANKO Okulları 8'inci sınıf öğrencileri Neva Doktoroğlu ve Kerem Utku Kaleli ile danışman öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.


SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep'e Türkiye birinciliği ile dönen SANKO Okulları öğrencileri ile yarışmalarda derece elde eden tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
SANKO'lu öğrenciler önemli çevre sorununu çözüme kavuşturdu
Projelerinin Türkiye birincisi olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Neva Doktoroğlu, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Bir otomobil lastiğinin yılda 800 gramı mikroplastik haline dönüşmektedir. Bu mikroplastikler kontrolsüzce doğaya yayılmaya ve canlılar üzerinde olumsuz etkiye devam etmektedir. Hazırladığımız prototip ile bir otomobil lastiğinden çıkan mikroplastikleri yüzde 90 civarında toplayarak önemli çevre sorununu çözüme kavuşturduk. Türkiye birinciliğini kazandığımız için çok gururluyuz.”


Kerem Utku Kaleli ise projeyle önemli bir çevre sorununa çözüm üretmeyi hedeflediklerini ve başarılı olduklarını belirterek, “TEKNOFEST gibi büyük bir organizasyonda Türkiye birincisi olduğumuz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerinin projesinin TEKNOFEST gibi önemli bir organizasyonda Türkiye birinciliği kazanmasından büyük mutluluk duyduğuna vurgu yapan Proje Danışman Öğretmeni Fatih Mehmet Günaydın da “Böylesi önemli bir organizasyondan Türkiye birinciliğiyle dönmek bizim için çok kıymetli. Ülkemizin geleceği adına büyük önem taşıyan Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunan TEKNOFEST ekibine ve tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Bilimsel çalışmalara önem veriyoruz”
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ise TEKNOFEST'te ulaşılan Türkiye birinciliğinin önemine dikkat çekti.
Bilimsel çalışmalar ve proje kültürünü önemsediklerini anlatan Asyalı, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda TEKNOFEST finallerine katılmak ve Türkiye birinciliği elde etmek öğrencilerimiz, okulumuz, şehrimiz ve ülkemiz adına bizleri gururlandırdı. TEKNOFEST Türkiye'nin ve gençlerin geleceği açısından önemli bir organizasyon. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hem ortaokul hem de lise düzeyinde TEKNOFEST Akdeniz'e katıldı. Proje geliştirerek TEKNOFEST yarışmalarına başvuru yapan, ödül alan ve almayan tüm öğrencilerimize, rehberlik ederek öğrencilerimizi yüreklendiren proje danışman öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye birinciliği elde ederek bizleri gururlandıran öğrencilerimiz ile TEKNOFEST'te Gaziantep'i temsil eden tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te son 1 ayda 223 aranan şahıs yakalandıÖnceki Haber

Gaziantep’te son 1 ayda 223 aranan şahıs...

Konukoğlu'ndan gençlere destek mesajıSonraki Haber

Konukoğlu'ndan gençlere destek mesajı

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi