SANKO Okulları’nda Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SANKO Okulları’nda Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Abone ol
Cumhuriyetin 100. Yılı, SANKO Okulları’nda yüreği vatan ve Atatürk sevgisiyle dolu 400’den fazla öğrencinin sahne aldığı törende büyük bir coşkuyla kutlandı.

Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı’nın şartlar ne kadar imkânsız olursa olsun, şanlı Türk Milletinin esaret altında yaşamayı hiçbir zaman kabul etmeyeceğinin tarihe düşülmüş en büyük kanıtı olduğunu söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık kısa ömrüne iki büyük mücadeleyi, iki çetin savaşı sığdırdığını anımsatan Asyalı, şunları kaydetti:

“Mücadelenin ilki, 16 Mayıs 1919 günü İstanbul’da Bandırma vapuruna bindiği anda başlayan ve 9 Eylül 1922’de son işgalci düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle son bulan, tarihin gördüğü en şanlı bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı’dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Marmara Denizinden yola çıkıp Karadeniz’de başlattığı Millî Mücadele, derin bakışlı gözleri gibi masmavi Ege Denizi sularında son bulmuştur.

İkinci mücadele ise 29 Ekim 1923 Pazartesi günü I. Mecliste Cumhuriyet’in ilanıyla başlayarak, o masmavi deniz gözlerini bir daha açmamak üzere kapattığı 10 Kasım 1938’e dek devam eden Türk Ulusunun çağdaşlaşma ve aydınlanma mücadelesidir. Genç Türk Devletinin aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesi tam 100 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni kurulan Türk Devletinin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağını ilan etmesiyle başlamıştır.”

SANKO Okullarının 23 yıldır, her bir öğrencisini; milli ve manevi değerlerini özümsemiş, şanlı Türk tarihini bilen, Türk milletinin bir ferdi olmaktan daima gurur duyan ve geleceğe öz güvenle bakan, bayrağına ve vatanına sevdalı, yüreği Atatürk sevgisiyle dolu bireyler olarak yetiştirilmesini kendine vazgeçilmez bir ilke edindiğini vurgulayan Asyalı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletlerin ömürleri dikkate alındığında, bugün 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz aslında oldukça genç. Atatürk en ‘Büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasını arzu etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatılması ve muhasır medeniyetler seviyesine çıkarılması için Türk Gençliğine emanet etmiştir. Bu emaneti koruyup yüceltmek Türk Milletinin her ferdinin olduğu gibi gençlerimizin de en önemli görevidir.

O’nun da dediği gibi, ‘Bu noktada tek bir şeye ihtiyacınız var, o da çalışkan olmak. Her ne yaparsanız yapın, o işi en iyi şekilde yapmak için çok ama çok çalışmalısınız. Olur da gün gelir umutsuzluğa kapılır ya da çalışmaktan yorulursanız unutmayın ki muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’.”

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi Spor Salonunda düzenlenen törene, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Okulları Danışma Kurulu Onursal Başkanı Jülide Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, SANKO Okulları Danışma Kurulu Üyesi Gökhan Aydın, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende halk oyunları öğrencileri “Ankara’nın Seymenleri”, “Karadeniz Horon”, “Zeybek”, “Gaziantep Yöresi Halay” gösterileri ile büyülerken, koronun seslendirdiği marşlar ve türkülerle coşku yükseldi. Öğrencilerin sahnelediği vals, jimnastik, bale ve kule gösterileri töreni taçlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Ameliyatsız Kulak ŞekillendirmeÖnceki Haber

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Ameliya...

Gaziantep FK Eli Boş Dönüyor!Sonraki Haber

Gaziantep FK Eli Boş Dönüyor!

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi