Sanayiciler İçin Halka Arz ve Alternatif Finansman Kapıları GSO’da Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayiciler İçin Halka Arz ve Alternatif Finansman Kapıları GSO’da Anlatıldı
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yeni Nesil Sanayici Platformu ve İntegral Yatırım iş birliğinde “Sanayi Şirketleri İçin Halka Arz ve Alternatif Finansman Modelleri Paneli” gerçekleştirildi.

 Panele, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgüler, İntegral Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi İbrahim Taşdoğan, Ekonomist Murat Sağman, İntegral Yatırım Kurumsal Satış Direktörü Sarper Dönertaş, Yeni Nesil Sanayici Platformu Üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.

 GSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ MUSTAFA ÖZGÜLER

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgüler, ‘’Küresel ticarette olduğu gibi ülkemiz ekonomisinde de zorluklarla mücadele ettiğimiz bir gerçektir. Bu süreçte, tüm güçlüklere rağmen Gaziantep ve ülke sanayicileri olağanüstü çaba göstermektedir. Gaziantep,1500 işletmesi ve 300 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük ve en fazla istihdama sahip organize sanayi bölgesi konumundadır. Şehrimizden yıllık 10 milyar dolar ihracat yapılırken, İSO ilk 1000 listesinde Gaziantep’ten 65 firma yer almaktadır’’ dedi.

Şirketlerimizin daralan piyasa koşullarında sürdürülebilirliklerini sağlamaları ve kendilerini geleceğe hazırlamaları gerektiğinin altını çizen Mustafa Özgüler, “Yenilikçi, rekabetçi çözümlerle birlikte en fazla ihtiyaç duyduğumuz finansman konusunda alternatif kanalları değerlendirmeleri çok önemlidir. Bu noktada halka arz; işletmelerimizin sermaye piyasalarına açılmaları ile finansman yönetimine çok büyük katkıda bulunmaktadır. Bununla birlikte: Odamız Yeni Nesil Sanayici Platformu’nun da öncelikli konularından olan firmalarımızın kurumsallaşması, şeffaflık ve büyüme süreçlerine katkı sağlamaktadır. Küresel değer zincirine markanızla entegre olmak ve şirketin bilinirliğini artırmak için de halka arz önemli bir mecradır’’ şeklinde konuştu.

 İNTEGRAL YATIRIM YÖNETİM KURULU MURAHHAS ÜYESİ İBRAHİM TAŞDOĞAN

İntegral Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi İbrahim Taşdoğan konuşmasında, Gaziantep’in üretim kapasitesi, girişimcilik ruhu ve ihracattaki başarısı ile ülkemiz sanayisi ve ekonomisinde ciddi bir yere sahip olduğunu kaydederek, “Bugün burada bölgenin potansiyelini daha ileriye taşıyacak kritik konular olan halka arz ve alternatif finansman konularını firmalarımıza en iyi şekilde aktarmayı ve katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Artık üretmek veya ihracat yapmak tek başına yeterli olmuyor. Şirketlerimizin ayakta kalabilmesi, büyüyebilmesi ve küresel rekabette yerini koruyabilmesi için ciddi bir finansal yapıya ihtiyaçları vardır. Bu sadece bir ihtiyaç değil, gerekliliktir. Geleneksel bankacılık kaynakları çoğu zaman ciddi maliyetler ve sınırlı kaynaklar nedeniyle yeterli olmayabiliyor. Bu gibi noktalarda sermaye piyasası, şirketlerimize alternatif kaynaklar oluşturabiliyor. İşletmelerimize sermaye piyasası enstrümanları vasıtasıyla uzun vadeli ve kalıcı kaynaklar sağlanırken aynı zamanda kurumsallaşma ve yatırımcı güveni gibi birçok avantaj da sağlanmış oluyor. Gaziantep gibi üretim gücü yüksek bir şehirde sanayi firmalarımızın sermaye piyasalarına yönelmesi, hem firmalarımıza hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Nazik misafirperverlikleri için Gaziantep Sanayi Odası ve Yeni Nesil Sanayici Platformu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 EKONOMİST MURAT SAĞMAN

Ekonomist Murat Sağman da yaptığı sunumda, yurt içi ve yurt dışı para piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Faiz, döviz kuru, büyüme ve enflasyondaki dalgalanmalara değinen Sağman, dünya ekonomisinde büyümede bir yavaşlama öngörüldüğünü, özellikle Avrupa’daki büyümenin oldukça kırılgan olduğunu ve bu süreçte finansmana erişimin işletmeler için en kritik konuların başında geldiğini vurguladı.

 İNTEGRAL YATIRIM KURUMSAL SATIŞ DİREKTÖRÜ SARPER DÖNERTAŞ

İntegral Yatırım Kurumsal Satış Direktörü Sarper Dönertaş ise sunumunda halka arz konusunda bilgiler verdi. Halka arzın uygun maliyetli finansmana etki ettiğini belirten Dönertaş, bunun aynı zamanda borçlanma imkânlarını genişlettiğini, halka arzın şirketin değerini artırdığını, tanınırlığını yükselttiğini ve itibara katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca likidite konusunda kolaylık sunduğunu ve şirketin kurumsal yapısıyla devamlılığını güçlendirdiğini söyleyen Dönertaş, ancak halka arzın belirli kriterleri bulunduğunu ve bunların bilinmesinin büyük önem taşıdığını da hatırlattı.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NTO Eylül Ayı Meclis Toplantısına Kaymakam Osman Uğurlu KatıldıÖnceki Haber

NTO Eylül Ayı Meclis Toplantısına Kaymak...

Kileci: “En büyük inovasyon kaynakların doğru kullanımıdır”Sonraki Haber

Kileci: “En büyük inovasyon kaynakların...

Yorum Yazın

Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu