Şahin'den Gaziantep'te yeni üniversite sinyali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin'den Gaziantep'te yeni üniversite sinyali
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriye’nin Azez kentinde kurulan Umut Şehri’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye-Katar ilişkilerinin ileriki süreçte çok daha güçlü iş birlikleriyle devam edeceğini belirterek, “Türkiye ile Katar üniversitesini Gaziantep’te kurmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Fatma Şahin ile Katar Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Maryam Bint Ali Nasser Al Misnad, iç savaşın başlangıcından bu yana Suriye’de zor şartlar altında yaşayan ailelerin daha iyi imkanlara sahip bir yaşam alanına kavuşması amacıyla Azez’de kurulan Umut Şehri’nin açılışını gerçekleştirdi.

“Türkiye, Katar ve Suriye el ele verip tarih yazıyor”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada Türkiye’nin Katar ve Suriye ile el ele vererek tarih yazdığını belirtti. Katar’ın 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem sonrasında da Türkiye’ye önemli destek verdiğini ve her zaman yanında olduğunu vurguladı.

Türkiye ile Katar ortaklığında Gaziantep’te bir üniversite kurmayı planladıklarını anlatan Başkan Fatma Şahin, bu coğrafyanın çocuklarını örnek bir iş birliği modeliyle hayata hazırlayacaklarını söyledi. Şahin, “Buradaki çocukların her biri bizlerin gözünün içine bakıyor. Her biri bizim çocuklarımız. Çocuklar ve gençlerimiz yaşasın diye bizler bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Türkiye-Katar iş birliği giderek güçlenecek
Katar Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Maryam Bint Ali Nasser Al Misnad ise Katar ve Türkiye iş birliğinde “Umut Şehri”nin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Türkiye ve Katar kardeşliği ileriki süreçlerde çeşitli iş birlikleriyle daha da güçlenecek” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbeyli gençler kutsal topraklardan döndüÖnceki Haber

Şahinbeyli gençler kutsal topraklardan d...

Aybaba ve Avcı Gaziantep Valisi Çeberi ziyaret ettilerSonraki Haber

Aybaba ve Avcı Gaziantep Valisi Çeberi z...

Haber Yorumları

  • Çile30-01-2025 09:15

    Bir ilin fahiş fiyat, sürekli elektrik kesintisi, temizlik, trafik daha sayılamayacak dünya kadar sıkıntısı dururken kendini alâkadar etmeyen üniversite, emevi camisine halı döşeme gibi problemler peşinde koşması, halka ineğin trene bakıyorlar sözüne kahkaha atması ne kadar acı! Hiçbir Antepli bu kadarisini da hak etmiyor! Her ortamda bana bakan diyeceksiniz diye çemkirecegine keşke hizmet üretseydi bu zat!

Yorum Yazın

Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti