Şahinbey Er Meydanı’nın Şampiyonu Ali Gürbüz Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Er Meydanı’nın Şampiyonu Ali Gürbüz Oldu
Abone ol
Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Yağlı Güreş müsabakaları kıyasıya mücadeleye sahne olurken Şahinbey Er Meydanı’nın galibi ve altın kemerin sahibi Ali Gürbüz oldu.

Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 31 Mayıs-1/2 Haziran tarihlerinde Şahinbey Belediyesi Geleneksel Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 2. Ayağı tamamlandı. 31 Mayıs Cuma günü Mecidiye Han’dan Balıklı Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başlayan Türkiye Yağlı Güreş müsabakaları zorlu ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 1.474 pehlivanın katıldığı müsabakalara Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

MÜSABAKALARI ERDOĞAN’DA İZLEDİ

Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 2. Ayağı müsabakalarının şeref konuğu Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan oldu. Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte güreş müsabakalarını izleyerek güreşçileri tebrik etti.

TÜM GÜREŞÇİLERİ TEBRİK EDİYORUM

Spor kenti Gaziantep'ten de ilerleyen zamanlarda milli sporcular ve güreşçilerin yetişeceğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı’na katılan tüm güreşçileri tebrik ediyorum. Çok centilmence ve kıran kırana mücadele oldu. Bu uğraşlar sonucunda Ali Gürbüz başpehlivan oldu. Ali Gürbüz ve tüm pehlivanları yürekten kutluyorum. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’e, yönetim şurasına, hakemlerimize, ağalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GAZİANTEP’TEN 155 SPORCU KATILDI

Gaziantep’ten de 155 sporcunun katılığına dikkati çeken Başkan Mehmet Tahmazoğlu şöyle devam etti. “Bizim bölgede yağlı güreş pek bilinmiyordu. İki yıldır burada ev sahipliği yapıyoruz. Bunun karşılığını alıyoruz. Düzenlenen organizasyona Gaziantep’ten 155 güreşçi katıldı. Çok centilmence ve kıran kırana geçen güreşler oldu. Gaziantep güreşle anılan bir il oldu. İnşallah önümüzdeki yıl da ev sahipliği yapacağız. Bu yıl Türkiye Aba Güreşleri finalleri burada yapılacak. Bununda müjdesini vereyim” dedi.

GÜREŞCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Mücadelelerin birbirinden heyecan verici olduğunu ifade eden Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, "Tüm sporcuları tebrik ediyorum çok güzel bir mücadele oldu. Güreşçilerimizi program boyunca mükemmel mücadeleler ortaya koydular. Şampiyon güreşçimizi tebrik ediyorum. Ev sahipliğinden dolayı da Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden şampiyon Ali Gürbüz, "Burada birinci olup yoluma devam etmek, Kırkpınar'a üstüne koyarak gitmek istiyorum. İnşallah Kırkpınar'ı tekrar kazanmak istiyorum. Geçen seneye göre buradaki seyirci artmış, bu da bizim için sevindirici. İnşallah burada çok güreşler olur. Birinci olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

Programda ayrıca Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAİB Mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladıÖnceki Haber

GAİB Mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkl...

ŞSM’deki yaz sanat akademisi kayıtları başladıSonraki Haber

ŞSM’deki yaz sanat akademisi kayıtları b...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi