Şahinbey Belediyesi yeni dönemde neler yapacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi yeni dönemde neler yapacak?
Abone ol
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başarıdan başarıya koşuyor. Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren ve her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirlerini toplayan Mehmet Tahmazoğlu yeni dönem için Şahinbey’de hem rekor oy bekliyor hem de çalışmalarına tam gaz devam edecek.

Gaziantep’e tünel sözü veren ve bu sözünü 11 ay gibi kısa bir sürede bitiren Başkan Tahmazoğlu, 30 bin üniversite öğrencisine, 9 bin lira burs desteği sağlayarak Türkiye gündemine oturdu. En büyük projelerinin halka dokunmak olduğunu söyleyen Tahmazoğlu yeni dönemde yapacağı çalışmaları memohaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı’ya anlattı.

PROJE AÇIKLAMIYORUM, KAFAMA KOYDUĞUMU YAPIYORUM

Sayın Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak yeni dönemde yapacağınız çalışmalardan ve projelerden bahseder misiniz?

Bu seçimde herhangi bir proje açıklamadım. Nedeni ise geçen seçimde açıkladığım projelerin üzerine proje koymak. Örneğin, kütüphane sözü vermemiştim. Türkiye'nin ikinci büyük kütüphanesini yaptık.


Tünel sözü vermemiştik. Gaziantep'e tünel getirdik ve 11 ay gibi kısa sürede tamamladık. Geleneksel sporlar merkezi sözü vermemiştik. Onu yaptık. Boğaziçi Bulvarı'nı açtık. Biz üç katlı köprülü kavşak yaptık. Bunların hiç biri benim seçim vaatlerim içinde yer almıyordu. Biz halkın nabzını ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Halkımızla iç içeyiz, yakın temas halindeyiz. Ve onlara dönük çalışmalar yapıyoruz.

30 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE 9 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ

Gençlere yönelik yaptığınız projelerden bahseder misiniz?

Üniversite öğrencilerine destek, bizim seçim vaatleri arasında yoktu. Bu yıl 30 bin üniversite öğrencisine 9 bin lira eğitim desteği sağladık. Bazı projelerimiz zaten geçmişten beri gelip devam ediyor. Çanakkale projemiz. 180 bin öğrencimizi ve vatandaşımızı Çanakkale'ye ziyarete götürdük. Bu tür projelerimiz devam edecek. Bu yıl 38 bin 600 vatandaşımızı, öğrencimizi daha Çanakkale'ye ziyarete götüreceğiz. Gençleri geçmişten beri sürekli spora teşvik ediyoruz, spor ayakkabısı olsun, forma, eşofman, top ve benzeri destekler veriyoruz. Okullara ve amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunuyoruz. Bunları üzerine koyarak devam ettireceğiz.

FIRATIN SUYUNU ÇİFTÇİYLE BULUŞTURMAK İSTİYORUM

Şahinbey için en büyük hayaliniz nedir?

Benim bir hayalim var. Dünya kuraklığa doğru gidiyor küresel ısınmadan dolayı gıda sektörü sıkıntıya giriyor, dünyada suyla ilgili önümüzdeki yıllarda ciddi sıkıntılar olacak. Kuraklık dolayısıyla gıda fiyatları da artacak. Onun için bu alana yatırım yapmak gerekiyor. Bunun için de biz diyoruz ki Fırat kırk kilometre ötemizde akıyor. Fırat'ın suyunu getirip çiftçimizle buluşturduğumuz zaman bir defa kuraklık riskini tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Dönüm başına şu anda iki yüz kilo buğday alınırken sulu tarıma geçtiğimizde bu sekiz yüz ile bir şöyle ki yüzde dört yüz beş yüz ürün artışı olacak hem de aynı masrafa aynı ektiğin tohumla beş kat fazla ürün alacaksın.

Çiftçi yüzde bin beş yüz fazladan kazanacak. Kazanç nereye gidecek? Esnafa yansıyacak, piyasaya yansıyacak, herkesin geliri artacak. Bundan lojistikçi kazanacak, üretim olacak, istihdam artacak, Un fabrikaları daha çok çalışacak, makarna fabrikaları çalışacak, ihracat olacak ve en önemlisi gıda, kendimiz üretmiş olacağız. Aynı zamanda yılda bir kere ekilen tarlalar ikinci ürün, üçüncü ürüne kadar çıkabilecek. Böylelikle üretim daha da artacak. Bu projeyi çok önemsiyorum. Onun için biz diyoruz ki bu seçimde halkımız mutlaka sandığa gitsin, mutlaka oyunu kime inanıyorsa, kime güveniyorsa, kimden hizmet alacağına inanıyorsa mutlaka ona kullansın.

Hangi partiye mensup olursa olsun, bu parti seçimi değil, hizmet seçimi. Vatandaşlarımız mutlaka oyunu kullansın. Güçlü bir şekilde sandıktan çıktığımız takdirde bu projeyi hayata geçirmek için Ankara'da elimiz daha güçlü olacak. Onun için diyoruz ki bize güç verin, sandıkta oyunuzu kullanın. İnşallah bu dev projeyi, Gaziantep'in ve Türkiye'nin geleceğine damga vuracak projeyi hayata geçirelim.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'teki iş güvenliğini kim denetleyecek!Önceki Haber

Gaziantep'teki iş güvenliğini kim denetl...

SANKO üniversitesinin akademik kadrosu güçleniyor!Sonraki Haber

SANKO üniversitesinin akademik kadrosu g...

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1