Şahinbey Belediyesi, Gaziantep tarihini yansıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi, Gaziantep tarihini yansıttı
Abone ol
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehreküstü bölgesinde bulunan Şıh Meydanı, Şehreküstü Konakları, Milli Mücadele Müzesi restorasyonunu yaparak turizme kazandırdığı önemli çalışmaları AKP MKYK üyesi Ethem Sancak’a, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’ye ve beraberindeki heyete gezdirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehreküstü bölgesinde bulunan Şıh Meydanı, Şehreküstü Konakları, Milli Mücadele Müzesi restorasyonunu yaparak turizme kazandırdığı önemli çalışmaları AKP MKYK üyesi Ethem Sancak’a, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’ye  ve beraberindeki heyete gezdirdi.

Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla Şahinbey İlçesi’ni turizmin cazibe merkezi haline getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı için Şahinbey Belediyesi’nin davetlisi olarak Gaziantep’e gelen AKP MKYK üyesi Ethem Sancak ve beraberindeki heyete yapılan çalışmaları gezdirerek projeler hakkında bilgiler verdi.

MİLLİ ŞUUR AŞILIYOR

AKP MKYK Üyesi Ethem Sancak, müzenin kendisini duygulandırdığını belirterek, “Çok heyecan verici çalışmalar. Biliyorsunuz geçmişi olmayanın geleceği olmaz. 15 yıl önce başlattığımız, ayağa kalkma ve özgür bağımsız bir ülke inşa etme konusundaki çalışmalarımızı, tarihten ders çıkararak sürdürmeliyiz. Bu çalışmalar yokluk içerisinde bir millettin nasıl ayağa kalktığını ve ne büyük fedakârlıklar yaptığını gösteriyor. Antep destanı tarih kitaplarında birkaç satırla geçer ama, burada verilen mücadelenin ne büyük destan olduğunu bu müzeyi gezdikten sonra insan daha iyi anlıyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza buraları göstermek lazım. Milli şuuru yeniden inşa etmek için bu müzeyi mutlaka ziyaret etmek gerekiyor. Gaziantep herşey de öncü olduğu gibi müze konusunda da bir öncülük yapıyor. Tıpkı Şahinbey, Karayılan ve Şehitkamil gibi milli mücadeleye büyük katkılar veriyor.  Bu müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir'den trafik yoğunluğuna alternatif çözümÖnceki Haber

Büyükşehir'den trafik yoğunluğuna altern...

“KOBİ’ler için büyüme, tercih değil zorunluluktur”Sonraki Haber

“KOBİ’ler için büyüme, tercih değil zoru...

Yorum Yazın

Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!
Ramazan Ayı’nda çocuklar için Hacivat Karagöz Şenliği’ne yoğun ilgi
Medıcal Poınt Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, Narsizmi Anlatıyor
GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Huzurevi Ziyareti
GİBTÜ’den Pulmoner Rehabilitasyon Haftasında Farkındalık Etkinliği
Gaziantep’te parkta korkunç infaz!
Gaziantep’te trafik canavarı durmuyor! Çok sayıda yaralı var 
İpekyolunda kaza 4 kişi yaralandı!