Şahinbey Belediyesi 48 öğrenciyi Umre'ye gönderiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey Belediyesi 48 öğrenciyi Umre'ye gönderiyor
Abone ol
Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen, Peygamber efendimiz (S.A.V) “Siyer-i Nebi” dersinden sınava girerek okulunda birinci olan 48 öğrenci Umre öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen seminere katıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen, Peygamber efendimiz (S.A.V) “Siyer-i Nebi” dersinden sınava girerek okulunda birinci olan 48 öğrenci Umre öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen seminere katıldı.

Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü ’nün birlikte organize ettiği projede Peygamber Efendimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi kitabından sınava giren ve sınavdan birinci olan 48 öğrenci Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı.

Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere Gaziantep İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi.

 

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE DUA EDİN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah Umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Orada bol bol zem zem suyu içip, dua etmek lazım. Oraya gittiğinizde Ülkemize, Milletimize, bizlere, müftülüğümüze dua edin. Ülkemiz belli süreçlerden geçiyor Şaha kalkınca düşmanı çoğalıyor. Bu defa saldırılar artıyor. Ama iyi yoldayız. Ülkemiz doğru yolda ilerlediği için bu tür saldırılara maruz kalıyor. Biz dünyaya adalet ve merhamet gelsin istiyoruz. Bunun içinde dua edin ülkemiz güçlensin ve büyüsün. Bizlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde, Şahinbey İlçesi’nde okuyan 48 bin lise öğrencimize Peygamber Efendimiz (S.A.V) hayatı kitabını dağıttık ve onlar içerisinde bir yarışma düzenledik. İl Milli eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün koordinesi ile topluca sınava tabi tutuldular. Her okulun birincisini Umreye göndereceğiz. Genç yaşta Umreye gidebilme imkanını yakalamakta onlar için çok güzel bir durum. İnşallah bu organizasyonu da her yıl tekrarlayalım.

 

MİLLİ KÜLTÜR BELEDİYECİLİĞİ

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu şuurlu bir gençlik için önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “Tarih bizim en büyük gücümüzdür. Tarih bir milleti yıkıldığı yerden kaldırır. Bu bilinç ve şuurla, Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu milli kültür belediyeciliğinin öncülüğünü yaptı. Çanakkale’ye 42.000 öğrenci gönderdi ve göndermeye de devam ediyor. Bu ülkenin çimentosu dindir.  Din gitti mi elden ne dünya kalır ne ahret kalır. Dini, kültür ve ahlakı bir tarafa atarsan bizim medeniyetimizden ortaya hiçbir şey kalmaz. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız örnek bir belediyecilik ortaya koyuyor. Bu konuda kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

BAŞKAN TAHMAOĞLUNA TEŞEKKÜR EDERİZ

Umreye gidecek olan öğrencilerin velileri Başkan Mehmet Tahmazoğlu sayesinde çocuklarının Umreye gideceğini belirterek, “Başkanımız sayesinde çocuklarımız genç yaşta Umreye gidecekler. Oranın maneviyatını genç yaşta göre bilme ve yaşaya bilme imkanına sahip olacaklar başkanımızdan Allah razı olsun” dediler.

Gidecek öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim için inanılması zor bir durum gerçekleşiyor. Genç yaşta Umreye gidiyoruz. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bize böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ederiz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTO Gaziantep için Ankara'ya gittiÖnceki Haber

GTO Gaziantep için Ankara'ya gitti

Gençlerbirliği kafilesi, Gaziantep'ten ayrıldıSonraki Haber

Gençlerbirliği kafilesi, Gaziantep'ten a...

Yorum Yazın

Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası