Sağlık sektöründe önemli gelişme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık sektöründe önemli gelişme
Abone ol
Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası kurucu Başkanı Cuma Reyhan sağlık sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık sektöründe haksız rekabetin sonlandırılması için; Sağlık Bakanlığı12 Kasım 2025 tarih ve 33075 sayılı alınan karar Resmi Gazete'de yayınladığını anımsatan Reyhan, "Promosyonlar, hediyeler, reklam broşürleri, sosyal medya reklamı, özel indirim haberleri, bir sağlık çalışanının bir sağlık kuruluşuna yönlendirme yapması oradan haksız kazancın ve rekabetin önlenmesi için Sağlık Bakanlığı tarafında alınan karar yüreklere adeta su serpti" dedi.
'Sağlık hizmetlerinde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri hakkındaki yönetmeliğşn Sağlık Bakanlığınca yeniden düzenleip 12 Kasım 2025 tarih ve 33075 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdiğini hatırlatan Reyhan, "Sağlık hizmet sunumunda sosyal medya platformları veya internet arama motorlarında kayıt yaptırmaları yasaklanmıştır" diye konuştu.
Hastaların bilgi ve rızaları olmadan aranmasının yeniden düzenlendiğini belirten Reyhan, "Yönetmeliğin 5'nci ve 6'ncı maddesindeki yasaklara uymayanlara ilk tespitte '100 bin Türk Lirasından az olmamak üzere sağlık hizmet sunucusunun bir önceki aya ait brüt hizmet gelirinin yüzde 1'i oranında idari para cezası uygulanacak, tekrarı halinde idari para cezası bir kat artılacak, devamında sağlık hizmet sunucusunun faaliyeti 2 gün süreyle durdurulacaktır. Yönetmeliğin 7'nci maddesindeki yasaklara hilaf edenlere ilk tespitte 100 bin Türk Lirasından az olmamak üzere sağlık hizmet sunucusunun bir önceki aya ait brüt hizmet gelirinin yüzde 2'si oranında idari para cezası uygulanacak, tekrarı halinde idari para cezası bir kat artılacak, devamında sağlık hizmet sunucusunun faaliyeti 2 gün süreyle durdurulacaktır" bilgisini verdi.
Söz konusu düzenlemenin hekimler, diş hekimleri, eczacılar, hemşireler, ebe ve optisyen ve diğer tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte kamu ve özel tüm sağlık kuruluşlarını kapsadığını belirten Reyhan, "Ayrıca ilgili mevzuatı kapsamında değerlendirilmek ve disiplin işlemi uygulanmak üzere görev yapılan kamu kurumu ile bağlı bulundukları meslek kuruluşuna gerekli bildirimler yapılacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem Sonrası Yeniden İnşa: Nizip’te İki Okulun Yapımına BaşlandıÖnceki Haber

Deprem Sonrası Yeniden İnşa: Nizip’te İk...

Gaziantep otobanında zincirleme kaza! 2’si ağır 13 yaralıSonraki Haber

Gaziantep otobanında zincirleme kaza! 2...

Yorum Yazın

Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada