Sabahattin Zaim Lisesi başarıya doymuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabahattin Zaim Lisesi başarıya doymuyor
Abone ol
Bugüne kadar çok sayıda öğrenci yetiştiren ve üniversiteye giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi bu yıl da Gaziantep il birincisini çıkardı. Türkiye genelinde ilk bin içinde 4 öğrenci yerleştiren okulun 22 öğrencisi de ilk 10 bin arasına girdi.

 
GAZİANTEP’İN GURURU OLUYORLAR
2 milyon 819 bin 362 adayın Temel Yeterlilik Testi (TYT), 1 milyon 776 bin 496 adayın Alan Yeterlilik Testi (AYT), 171 bin 90 adayın da Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girdiği YKS’de Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri elde ettikleri başarılarla Gaziantep ve Türkiye’nin büyük gururu olmaya devam ediyor.
ZİRVEYE YERLEŞTİLER 
Mezun verdiği ilk yıllardan beri başarı çıtasını sürekli yükselten ve şehre ayrı bir değer katan okulun öğrencileri, elde ettikleri Türkiye dereceleri ile başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Okul bu sene de Eşit Ağırlık (EA) alanında Gaziantep il birincisi, Türkiye 141. çıkararak başarısını taçlandırmakla beraber Türkiye’de ilk 1000 içinde; Türkiye 496.sı, 558.sı, 709.sı, 964.sü derecelerle de göz dolduruyor. Okul, ayrıca ilk 10 binde 22 yerleştirerek yine başarı geleneğini bozmadan yoluna devam ediyor. 
YÜZDE 1’DELER 
Gaziantep’te başarılı bir okul olduklarını ve Liselere Giriş Sınavı’nda yüzde 10-15’lik dilimle öğrenci kaydettiklerini söyleyen Okul Müdürü Adnan Budak, “Kayıtta yüzde 10-15’lik dilimle okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz mezun olurken ilk yüzde birlik dilimle üniversite sınavlarında dereceye giriyorlar. Bu ise öğrencilerimizi, okul olarak bizleri ve velilerimizi başarıyı artırmak için daha fazla motive ediyor. Bütün bu başarıyı bize yaşatan geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize yarınlarında başarılar diliyorum, bu başarıda en iyi özveriyi gösteren öğretmenlerimize ve bu zorlu süreçte bizim ve öğrencilerimizin destekçisi velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.


YÜZDE 72’Sİ YERLEŞTİ
Öte yandan geçen yıl yüzde 72’lik yerleştirme başarıyla dikkat çeken okulun öğrencilerinden 21’i Hukuk Fakültesi’ne yerleşmişti. Okulun bu yıl da çok sayıda öğrenciyi iyi fakülte ve bölümlere yerleştirmesi bekleniyor. 
SOSYAL PROJELERİ GÖZ DOLDURUYOR
Yıl içinde çok sayıda eğitsel ve toplumsal etkinliğe de ev sahipliği yapan okulun öğrencileri katıldıkları yarışmalarda çok sayıda madalya da kazandı. Çok sayıda konferans, panel ve söyleşiye ev sahipliği yapan okulun öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimlerde donanımlı birer birey olarak yetiştiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş adamı iple ağaca asılı halde ölü bulunduÖnceki Haber

İş adamı iple ağaca asılı halde ölü bulu...

Gaziantep'te 173 sürücüye 810 bin 228 TL cezaSonraki Haber

Gaziantep'te 173 sürücüye 810 bin 228 TL...

Haber Yorumları

  • Göktürk17-07-2024 23:02

    12 sınıflar birgün okula gelmedi öğrencileri fi vb radyonel vb sattınız okuldaki öğretmenler 12 lere derse girenler okula gelmedi yazık be

Yorum Yazın

Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı