Özdurak: Bu toplantı aynı zamanda bir iş birliği çağrısıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özdurak: Bu toplantı aynı zamanda bir iş birliği çağrısıdır
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle, “İşletmeler için Sürdürülebilir Atık Yönetimi Çözümleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gıda sektörü başta olmak üzere, Kimya ve Tekstil sektörlerindeki işletmelerin; gıda ve gıda dışı atıklarını nasıl önleyebileceği ve bu süreci sürdürülebilir çözümlerle; iş birliği içinde ekonomik, sosyal ve çevresel faydaya nasıl dönüştürebileceği ve yasal düzenlemeler ile ilgili detaylar uzmanlar tarafından anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, “Bu toplantı sadece bir bilgi paylaşımı değil… Aynı zamanda bir iş birliği çağrısıdır.” diyerek atıkların doğru yönlendirilmesiyle ekonomik kaynak, sosyal değer ve sürdürülebilirlik aracı haline dönüşebileceğini vurguladı.

Özdurak: Başarı, doğaya gösterilen saygıyla da ölçülüyor

Bir araya gelmelerinin amacının sadece atıkları azaltmanın yollarını öğrenmek olmadığını ifade eden Özdurak, “En önemli amaçlarımızdan biri de üretim ve tüketim süreçlerimizi daha bilinçli, daha sürdürülebilir bir çizgiye taşımaktır. İş dünyası için doğru atık yönetimi; maliyetleri azaltmanın, kaynak verimliliğini artırmanın ve rekabet gücünü korumanın olmazsa olmazıdır. Bugün dünyanın en itibarlı markaları; sürdürülebilirlik karneleriyle yatırımcıların, müşterilerin ve toplumun güvenini kazanıyor. Çünkü artık iş dünyasında başarı, yalnızca finansal değil... Doğaya gösterilen saygıyla da ölçülüyor. “ dedi.

Atık yönetiminin gıda, kimya ve tekstil gibi stratejik sektörlerde üretim yapan, tüketiciye hizmet sunan ya da tedarik zincirinin herhangi bir halkasında yer alan tüm işletmeler için sadece çevresel bir zorunluluk olmadığını belirten Özdurak; atık yönetiminin rekabet, verimlilik ve kurumsal itibarın da ayrılmaz bir parçası olduğunu ekledi.

Özdurak’ın ardından kürsüye gelen Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Fazla Genel Müdür Yardımcısı Berat İnci Gıda Kurtarma Derneğinin faaliyetlerini anlatarak “Atığı Azaltmak: Teknoloji ile Güçlenen Çözümler” sunumuyla atık yönetiminde dijitalleşme, Fazla’nın sunduğu çözümler ve işletmelerin kazanımları, “Yasal Çerçeve, Sorumluluklar ve Teşvikler” sunumuyla ise mevcut yasal düzenlemeler, atık yönetimi ve gıda bağışıyla ilgili muafiyetler ve teşvik mekanizmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gıda Kurtarma Derneği Genel Sekreteri Devrim Barçak Potok ise Gıda Kurtarma Derneğinin çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek “Gıda Bankacılığı ve Bağışın Değeri” sunumuyla gıda bankacılığını, sahadan örnekleri ve bağış süreçlerini anlattı.

Potok ayrıca “İyi Uygulama Örnekleri ve Başarı Hikâyeleri” sunumuyla hayata geçirilen projeler ve bu projelerin ekonomik ve sosyal etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehitkamil Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı TamamlandıÖnceki Haber

Şehitkamil Belediyesi Mayıs Ayı Meclis T...

Memik Yılmaz, Süper Lig'de yılın en centilmen başkanı seçildiSonraki Haber

Memik Yılmaz, Süper Lig'de yılın en cent...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi