OSB Gündüz Bakımevi ve Anaokulu törenle açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSB Gündüz Bakımevi ve Anaokulu törenle açıldı
Abone ol
Özellikle Organize Sanayi Bölgesinde çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri Organize Sanayi Bölgesi Gündüz Bakımevi ve Anaokulu bugün düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül, Önceki Dönem Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, iş dünyası ve kamu kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Gündüz Bakımevi ve Anaokulu açılış töreninde konuşan Vali Davut Gül; “Gaziantep’ te her gün bir adım ileriye gidiyoruz. Okul Öncesi eğitimde okullaşma oranımız %85. Eskiden annelerimiz iş hayatında çok fazla bulunmadığından çocuklar bir şekilde büyüyordu. Şimdi ise hem anne hem baba çalıştığı için anaokulu ve kreşlerin bulunması zorunluluk haline geldi. Gaziantep Milli Eğitimde tarihinin en büyük yatırımına kavuştu. Sadece inşaatı devam eden okullarımızın sayısı 80 yıllık yatırıma bedel. Millî Eğitim Bakanlığının uyguladığı politikalar ile her alanda eğitimde bir gelişme var. Kat edeceğimiz yollar da var. En büyük gücümüzde lojistik ihtiyaçlarımızın temini. Burada da belediyelerimiz devreye giriyor. Tam bir Gaziantep Modeli. Gaziantep’ te herkes işin bir ucundan tutuyor. Okulun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Bugün burada çalışan annelerimizin aklı çocuklarında kalmasın düşüncesi ile anaokulumuzun açılışını yapacağız. İnşallah bu okullarımızın devamı gelecek.” dedi.

Önceki dönem Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuşmasında; “Çocuklarımızın eğitim hayatlarına yatırım yapmak için çalışıyoruz. Eğitim alanında Gaziantep çok önemli bir noktaya geldi. Çocuklarımız için yolumuza devam ediyoruz. Okulumuz hayırlı olsun.” sözlerine yer verdi. 

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek konuşmasında; “Ülke olarak kadınlarımızın her alanda olmasını çok önemsiyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın aklı, enerjisi, emeği ve alın teri olmadan kalkınmadan söz edemeyiz. Kadın istihdamımızın önündeki en büyük engellerden bir tanesi iş yerine yakın mesafede çocuklarını bırakabilecekleri bir yerin bulunmaması. Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz proje ile bu alandaki önemli bir eksikliğimiz giderilmiş olacak. Bildiğiniz gibi üretim ve sanayi şehri olan Gaziantep Türkiye’ nin en geniş organize sanayi bölgesine sahiptir. Organize Sanayi Bölgemizde 250.000 kişi istihdam edilmektedir. Organize Sanayi Bölgesinde çalışan annelerimizin gözleri arkada kalmayacak şekilde, çocuklarını güvenle bırakabilecekleri ve eğitim alabilecekleri bir ortam sağlamış olacağız. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe; “Okul öncesi Gaziantep’ te hem yaygınlaşıyor hem de derinleşiyor. Organize Sanayi Bölgesi Gündüz Bakımevi ve Anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kurdele kesimiyle gerçekleşen açılışın ardından protokol üyeleri okulu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Organize Sanayi Bölgesi Gündüz Bakımevi ve Anaokulu’ nda 13 adet sınıf, 3 adet uyku odası, 1 adet sanat odası, 1 adet oyun odası ve 1 adet çok amaçlı salon bulunuyor.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Ampute’den net skor 3-0Önceki Haber

Şahinbey Ampute’den net skor 3-0

Şahinbey Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Şahinbey Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Top...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı