NTO’da İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NTO’da İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Abone ol
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen İŞKUR İşveren Destekleri ve Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) bilgilendirme toplantısı, Nizip Ticaret Odası’nın (NTO) ev sahipliğinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Toplantı, Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan ve İŞKUR İl Müdürlüğü yetkililerinin koordinasyonunda düzenlenirken, iş dünyasının temsilcileri tarafından yoğun ilgi gördü. NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, NTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, bölgedeki iş insanları ve çeşitli sektör temsilcileri toplantıya katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, programın iş dünyası için önemine dikkat çekerek şunları ifade etti: "Nitelikli iş gücünün geliştirilmesi, bölgemizin ekonomik kalkınmasında kritik bir rol oynamaktadır. Bu tür işbirlikleri sayesinde işverenlerimizin desteklenmesi ve istihdamın artırılması hedeflenmektedir. Nizip Ticaret Odası olarak, üyelerimizin gelişimini destekleyen her projeye katkı sunmaya devam edeceğiz." Dedi.

Ardından söz alan Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan, NİYEP programı kapsamında işverenlere sağlanan teşvikler ve destek mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.

 Toplantıda, İşbaşı Eğitim Programları, İstihdam Teşvikleri, Mesleki Eğitim Kursları, İSDEP, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi, Girişimcilik Destekleri gibi Konular Ele Alındı.

İŞKUR yetkilileri, işverenlere yönelik mevcut teşvikler, başvuru süreçleri ve nitelikli iş gücü yetiştirme programları hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Ayrıca, katılımcıların soruları yanıtlanarak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Etkinlik sonunda NTO üyeleri, İŞKUR temsilcileriyle birebir görüşerek programın sunduğu fırsatlar hakkında daha ayrıntılı bilgi alma imkânı buldu.

Nizip Ticaret Odası, bölgedeki işverenlerin desteklenmesi ve istihdamın artırılması adına benzer etkinliklere öncülük etmeye devam edecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zincirleme kaza! Otobüs, 2 tır ve otomobil çarpıştıÖnceki Haber

Zincirleme kaza! Otobüs, 2 tır ve otomob...

NTO’da 18. Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması Kura Çekimi GerçekleştirildiSonraki Haber

NTO’da 18. Ortaokullar Arası Bilgi Yarış...

Yorum Yazın

Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi