NTB’de NEET PRO İş Gücü Piyasası Destek Programı Sertifika Töreni Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NTB’de NEET PRO İş Gücü Piyasası Destek Programı Sertifika Töreni Düzenlendi
Abone ol
Gaziantep/Nizip bölgesinde, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı yönetiminde, IKG PRO programı kapsamında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEET PRO) istihdam projesine katılan öğrenciler sertifikalarını teslim aldı.

Nizip Ticaret Borsası tarafından yürütülen “Tarım Sektöründe Kariyer Geliştirilmesi” isimli projede 90 kursiyere Tarım Danışmanlığı, İyi Tarım Uygulamaları ve Tarımsal Pazarlama Programları ile ilgili eğitimler düzenlendi. Aynı zamanda katılımcılara İletişim Becerileri, İşletme Becerileri ve Özgüven konusunda seçmeli dersler alma imkanı sağlanarak tüm kursiyerlere toplamda 180 saat eğitim verildi.


Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı NEET PRO Projesi hakkında şunları söyledi; “15-29 yaş aralığında ki 90 kursiyerin yararlandığı projenin en önemli özelliklerinden biri katılımcıların %50’sinin engelli, %50’sinin ise ihtiyaç sahibi gençlerden oluşmasıdır. Proje bu yönüyle toplumdaki dezavantajlı gruplara hitap etmektedir. Proje kapsamında kursiyerlere, eğitimler süresince günlük 10 Euro, iş arama süresince aylık 50 Euro ve ayrıca yaşadığı şehir dışında başka bir şehirde iş bulması durumunda ise bir defaya mahsus olmak üzere 200 Euro taşınma yardımı gibi ödenekler verilecektir. Ayrıca eğitimler süresince kursiyerlerin sigortaları proje bütçesinden karşılanmıştır.


Kursiyerlere iyi ve yenilikçi uygulama örneklerini yerinde göstermek amacıyla Nizip Ticaret Borsası tarafından teknik ziyaretler ve staj programları düzenlenmiş olup bu sayede kursiyerlerin gelecekte olası çalışma ortamlarını görmeleri ve fikir sahibi olmaları sağlanmıştır. 
Projeye katılım sağlayan 90 gencimize, alanında uzman eğitmenler tarafından mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri verilmiştir. Projede sertifika almaya hak kazanan 90 kursiyerin Bireysel Eylem Planları (BEP) Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır. BEP aylık olarak tasarlanacak ve iş arama faaliyetleri, iş görüşmeleri, İş Kulüplerine katılım, seminerler, istihdam fuarları, kariyer günleri vb. iş arama faaliyetlerini içerecektir.


Projemiz kapsamında eğitimlerini tamamlayan gençlerin özellikle tarım alanındaki iş gücü taleplerine cevap verecek olmaları, hem sektörde kalifiye elamanların yer almasını sağlayacak hem de işsizliği önleyecektir. 
Nizip Ticaret Borsası olarak dün olduğu gibi bugün de önemli projelere imza atarak ilçemizin ve bölgemizin ekonomik ve sosyo-kültürel gelimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.  İlçemize istihdam konusunda önemli değer katacak olan projemiz neticesinde eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize çalışma hayatlarında ve yaşamlarında başarılar dilerim.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teminatsız Kredi Çekenler Kim?Önceki Haber

Teminatsız Kredi Çekenler Kim?

Anadolu 500'de Gaziantepli firmalar zirvedeSonraki Haber

Anadolu 500'de Gaziantepli firmalar zir...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi