Nizip’te Sokak Köpekleri Endişesi: Aileler Çözüm Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip’te Sokak Köpekleri Endişesi: Aileler Çözüm Bekliyor
Abone ol
Türkiye genelinde tartışma konusu olan başıboş sokak köpekleri sorunu, Nizip’te de gündemde. Sultan Abdülhamit Mahallesi’nde toplu halde görülen köpekler, özellikle 2 Şubat Pazartesi günü okulların açılması öncesinde aileleri tedirgin etti.

Mahalle sakinleri, çocuklarının güvenliği konusunda endişe duyduklarını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi. Sabah ve akşam saatlerinde sürü halinde dolaşan köpeklerin zaman zaman agresif tavırlar sergilediği ifade edilirken, vatandaşlar bu durumun bir an önce kontrol altına alınmasını istiyor.

Vatandaşlar Yetkililerden Adım Bekliyor

Mahalle sakinleri, özellikle çocukların okula giderken ve dönerken korku yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Vatandaşlar, "Sabahları çocuklarımız okula giderken tedirgin oluyoruz. Köpekler bazen aniden koşuyor ya da birbirleriyle kavga ediyor. Yetkililerden bu konuda bir adım atmalarını bekliyoruz."

"Çocuklarımızın güvenliği için sokak hayvanlarının kontrol altına alınması gerekiyor. Hayvanlara zarar verilmesini istemiyoruz ama çözüm bulunmazsa daha büyük sıkıntılar yaşanabilir."

Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Vatandaşlar, yetkililerin bu konuya duyarsız kalmaması gerektiğini vurgulayarak kontrollü barınak çözümleri, kısırlaştırma çalışmaları ve düzenli besleme noktaları gibi uygulamaların artırılmasını talep etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Nizip Adliye Köprülü Kavşağı Çalışmaları Hızla SürüyorÖnceki Haber

Nizip Adliye Köprülü Kavşağı Çalışmaları...

Gaziantep Cansuyum Projesi ile tarımsal araziler su ile buluşuyorSonraki Haber

Gaziantep Cansuyum Projesi ile tarımsal...

Haber Yorumları

  • Devlet Öztürk10-02-2025 12:17

    09.ŞUBAT.2025 Tarım Bakanlığı 81 il valiliğine talimat gönderdi. Belediyelere köpekleri toplamak için 2028'e kadar süre VERİLMEDİĞİ, köpekleri hemen toplamaları gerektiği belirtildi!!!! Köpekleri geri bırakan belediyelere köpek başı 70bin TL ceza uygulanacak.

  • Dr. UFUK HAKAN06-02-2025 16:37

    ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye'de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi