Nizip Zeytin Festivali Kapsamında 'Zeytin Çalıştayı' Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Zeytin Festivali Kapsamında 'Zeytin Çalıştayı' Gerçekleştirildi
Abone ol
Nizip Kaymakamlığı öncülüğünde, Nizip Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Nizip Zeytin Festivali kapsamındaki Zeytin Çalıştayı, Kaymakamlık Konferans Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İlçenin tarım ve sanayi potansiyelinin en önemli unsurlarından biri olan zeytin sektörünün geliştirilmesi ve sorunlarının çözümü üzerine yapılan çalıştay, yerel yönetim, tarım sektörü temsilcileri ve çiftçilerin bir araya geldiği önemli bir platform oldu.

Çalıştaya, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Belediye Başkanı Ali Doğan, Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Polat, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Yakup Karakuş, Nizip OSB Bölge Müdürü
Kazım Can, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum müdürleri, öğretim görevlileri ve çiftçiler katıldı.

Osman Uğurlu: “Zeytin, Bölge Ekonomisinin Lokomotifi”

Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, açılış konuşmasında zeytinin bölge için ekonomik, kültürel ve sosyal önemine vurgu yaparak, "Zeytin, Nizip'in ekonomik kalkınmasının lokomotiflerinden biri. Bu tür çalıştaylarla hem üretim süreçlerindeki sorunlara çözüm arıyor hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Çiftçilerimizin emeğini daha verimli hale getirmek için tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışacağız," dedi.

Ali Doğan: “Markalaşma ve Katma Değer Artışı Şart”

Belediye Başkanı Ali Doğan ise Nizip zeytininin ulusal ve uluslararası düzeyde markalaşması gerektiğine dikkat çekti: “Zeytinyağı ve zeytin ürünlerimizin tanıtımı için daha fazla çalışmalı, katma değer yaratacak projeler üretmeliyiz. Belediyemiz, çiftçilerimizin yanında olmaya ve destek vermeye devam edecek.”

Sıddık Durmaz: “Modern Tarım Uygulamalarına Geçmeliyiz”

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, zeytin üretiminde modern tarım tekniklerinin kullanılmasının önemine değinerek, “Çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapabilmesi için eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Zeytinin hem verimini hem kalitesini artırmak için hep birlikte çalışmalıyız,” ifadelerini kullandı.

Bekir Karabacak: “Zeytin Üretimi İçin Altyapı Güçlendirilmeli”

Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, zeytincilik sektörünün altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Sanayi ile tarımı buluşturarak zeytin sektöründe yenilikçi adımlar atmalıyız. Üreticilerimizin sorunlarını dinliyor ve çözüm önerileri üretiyoruz,” dedi.

Ahmet Polat: “Pazar Payımızı Artırmalıyız”

Nizip Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Polat, Nizip zeytin ve zeytinyağının iç ve dış pazarlardaki payını artırmaya yönelik çalışmalara dikkat çekti: “Daha fazla ihracat yapabilmek için kalite standartlarını yükseltmeli, teknolojik yeniliklere açık olmalıyız. Zeytincilikte Nizip’i bir dünya markası yapmak için çalışıyoruz.”

Çalıştayda, zeytin sektöründeki sorunların çözümüne yönelik ortak bir yol haritası belirlenmesi hedeflendi. Katılımcılar, zeytin ve zeytinyağı üretiminde kalite, verimlilik ve pazarlama konularında yapılabilecek çalışmalar üzerinde durdu. Çalıştay kapsamında çıkan önerilerin, ilerleyen süreçte somut projelere dönüştürülmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasan Öztürkmen: Gazi şehrimiz sahteciliklerle anılır olduÖnceki Haber

Hasan Öztürkmen: Gazi şehrimiz sahtecili...

Gaziantep'te çatı katında çıkan yangın korkuttuSonraki Haber

Gaziantep'te çatı katında çıkan yangın k...

Yorum Yazın

CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımı çeyrek finale yükseldi
GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi’nde Görev Değişikliği
Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti