Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ ne devredildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ ne devredildi
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından inşa edilen Nizip Kültür Merkezi’nin kullanımı, yapılan protokol ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kültür Merkezi içerisinde ayrıca Kültür Bakanlığı’na ait bir de kütüphane yer alacak.

Protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Nizip Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Nizip Kaymakamlığı arasında imzalandı.

Protokole Gaziantep Valisi Kemal Çeber’ in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz katıldı.

Nizip ilçesinin her alanda çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Çeber şunları kaydetti:

" Bugün gelişen, büyüyen ve bölgemizin merkezi olan Gaziantep’imizin Nizip ilçesinde, Nizip Kültür ve Kongre Merkezi'nin kullanımı hakkında protokol imzalamak için bir aradayız.  Nizip Kültür Merkezi Ali Yerlikaya Bakanımızın Valilik yaptığı dönemden başlayarak kendilerinin sonrasında Davut Gül Vali’nin ve geldiğimiz dönemde de bizim emeğimizin olduğu bir yatırım. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız tarafından inşa edildi. Büyükşehir Belediyemiz tüm bu süreçte bizlerle birlikteydi. Bugünden sonra da İnşallah Nizip Kültür ve Kongre Merkezimiz aktif olarak vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize bu birliktelik ile hizmet verecek. İlçemizin gelişimi konusunda her şeyi çok daha dikkatli ve hassas bir şekilde konuşuyoruz. Bu merkezimiz bu anlamda örnek uygulamalardan birisi. Aslında birçok kurumun iş birliğinin çok güzel yansıdığı bir merkez.  Merkezimizde kütüphanelerimiz ve konferans salonumuz var. Daha fazla nitelik kazandırmayı düşündüğümüz alanlar var. Bu merkezi, şehir merkezindeki sosyal aktivitelerle donatacağız. Öğrencilerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz buradan çok iyi bir şekilde istifade edecek. Nizip ilçemize ve Gaziantep ilimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Nizip’e bir ilçe değil, bir medeniyet şehri olarak baktığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Nizip; bir Medeniyet Şehri, yeşil, akıllı, dirençli ve hedeflerimizi koyduğumuz bir şehirdir. Nizip ilçesine yapılması ve gelişmesi noktasında çok büyük gayretler gösterdik. Bugün protokolünü imzalayacağımız kültür merkezinin başlangıcında büyük bir emek var. Herkes bütün gücüyle elinden geleni yaptı. İçişleri Bakanlığımız ve Kültür Bakanlığımızın desteğiyle bu noktaya geldi. Nizip Kongre ve Kültür Merkezi, çocuklar ve gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Merkezimizin, bin kişilik büyük bir konferans salonu var. Bunun yanında içerisinde cep sinemaları da bulunuyor. Burada bulunan Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarını da ilçedeki vatandaşlarımızla buluşturacağız." dedi.

Protokol, atılan imzalar ve çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te boş evde çıkan yangına ilk müdahaleyi komşular yaptıÖnceki Haber

Gaziantep’te boş evde çıkan yangına ilk...

İş adamı iple ağaca asılı halde ölü bulunduSonraki Haber

İş adamı iple ağaca asılı halde ölü bulu...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi