Nergiz Kadooğlu Çifçi: Büyük sıfırlanma hayatın her alanını etkiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nergiz Kadooğlu Çifçi: Büyük sıfırlanma hayatın her alanını etkiliyor
Abone ol
TÜRKONFED, Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle 2019 yılında hayata geçirilen İşimi Yönetebiliyorum Programı, beşinci faaliyet döneminde Gaziantep’teki KOBİ'lerle buluştu. 

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, akademisyenler ve iş dünyasından profesyoneller; ‘finansmana erişim’, ‘tedarik zinciri’, ‘finansal dayanıklılık’, ‘e-ticaret’ve‘e-ihracat’ konuları hakkında bilgi verildi. 

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Aşnük’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik kapsamında düzenlenen "Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği" konulu panelde konuşan Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, son yıllardaki hızlı değişimle birlikte ekonominin kurallarının yeniden yazıldığı süreci ve Kadooil'in tedarik zinciri yönetimini anlattı. 

DOĞRU BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN!

Son bir kaç yılı, "Doğru bildiklerimizi unuttuğumuz, hayatı ve ekonomiyi yeniden yazmaya başladığımız bir dönem olarak" tanımlayan Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, Davos’da bu yeni dönemin “Great Reset” yani "Büyük sıfırlama" olarak tanımlandığını söyledi. Nergiz Kadooğlu Çifçi, "Bence bu kavram bize yön göstermeye başladı bile. Siyaset, ekonomi, ticaret, iklim krizi, doğal afetler, sağlık, lojistik, tüketici alışkanlıkları farklılaşıyor. Teknolojideki gelişmeleri de düşündüğümüzde, bu değişimleri öngörebilmek ve yönetebilmek öncelikli hale geliyor hayatımızda" dedi.

Türkiye'nin en büyük 8 akaryakıt dağıtım şirketinden birisi olan Kadooil'in, tedarik zincirinin yönetimini anlatan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, tedarik zincirinin etkin yönetimi ile büyük bir operasyonel başarı sağlandığını ifade etti. Çifçi, tedarik zinciri yönetimindeki değişimleri şöyle anlattı:

"Son yıllarda arz talep dengesinin bozulması; emtia fiyatlarında ve lojistik maliyetlerinde büyük dalgalanmalara ve maliyet enflasyonuna yol açtı. Bu değişim öncesi hepimiz, maliyetleri de göz önünde bulundurarak 'Just in Time' ile çalışıyorduk. Yani az stok ve gelişmiş lojistik kabiliyetleriyle siparişler zamanında karşılanabiliyordu. Fakat krizler sonrası hammaddeye zamanında erişim zorlaşıp, tedarik sorunlu hale gelebiliyor. Bu yüzden de bazen daha ihtiyatlı bir üretim ve tedarik modeli olan 'Just in Case'e geçiş yapabiliyoruz. Yani satın almayı güçlendirip, stoklarımızda daha fazla ürün tutma politikası.

Mersin’deki 145.000 m3 kapasiteli akaryakıt terminalimiz yakıt tedariğimiz için en önemli varlığımız. Ancak, bununla yetinmeyip, Dünya’da ve bölgemizde yaşanabilecek olası arz/talep dengesizliklerine cevap verecek kadar dikkatli bir şekilde yapılanıyoruz. İşimizin sürdürülebilir olması için ürün tedariğini en uygun maliyetlerle, zamanında yapmamız şart. Tabi en önemli hususlardan birisi, tüm faaliyetlerimizi Sağlık,  Emniyet ve Çevre kurallarına uygun bir şekilde yürütüyor olmamız. Dünya’daki ve Türkiye’deki tüm gelişmeleri doğru ve zamanında analiz edip, kararlarımızı bu değişimleri ön görerek alabilirsek, daha etkin stratejiler oluşturabilir, tedarik zincirinin güvenli ve sürdürülebilir olmasını sağlayabiliriz."

"FARKLI SENARYOLARA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Deprem sonrası akaryakıt sektöründe yaşananlara da dikkat çeken Kadooğlu Çifçi, doğal afet ve savaş gibi durumlar hammaddeye ulaşımı zorlaştırdığını ve global  tedarik zinciri için stratejik önlemleri zorunlu kıldığını belirterek, farklı senaryolara hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti. Kadooil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çiftçi, şöyle devam etti:

Şubat ayında son dönemlerin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Deprem sonrası akaryakıt konusunda büyük bir ihtiyaç ortaya çıktı. Diğer şirketler gibi biz de bayilerimizin sağlığını teyit ettikten sonra bize gelen taleplerin doğru istasyonlara yönlendirilmesini sağladık. Hatta bunun için iç kaynaklarımızla kendi web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda an be an hangi istasyonlarda yakıt olduğunu gösteren bir uygulama geliştirdik. Sektörde de bunu ilk yapan bizdik. Sonrasında da kapanan rotaları da dikkate alarak, istasyonlarımıza hangi terminallerden yakıt ulaştırabileceğimizi planladık. Zor zamanlardı ve depremin acısını hala yüreğimizde yaşıyoruz.Ancak buradan çıkardığımız dersleri faaliyetlerimizde hazırlıklı olmamızı sağlaması gerek. Öncelikle farkındalığımızı artırmak lazım, çünkü ancak farkındalık bizim hazırlıklı olmamızı sağlar. Deprem bu ülkenin bir gerçeği, ona engel olamıyoruz ancak depremde sağlam kalacak binaları ve altyapıyı oluşturmamız gerek. 

Visa Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kıdemli Müdürü Didem Karabuda'nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele ayrıca, GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, GSO Başkanı Adnan Ünverdi ve Doç. Dr. Ebru Tekin Bilbil de konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PFDK’dan Sumudica’ya ağır cezaÖnceki Haber

PFDK’dan Sumudica’ya ağır ceza

Ulu önder Atatürk ANKA’da anıldıSonraki Haber

Ulu önder Atatürk ANKA’da anıldı

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi