Nazire Eruslu Erturhan 4-6 Yaş Kuran Kursu Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazire Eruslu Erturhan 4-6 Yaş Kuran Kursu Törenle Açıldı
Abone ol
Gaziantep' in Şahinbey İlçesi Geylani Mahallesi'nde hayırsever Ökkeş Eruslu tarafından yapımı tamamlanan " Nazire Eruslu Erturhan 4-6 Yaş Kur’an Kursu" düzenlenen törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Sökücü, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırsever Eruslu ailesi, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

“Gaziantep; 4-6 Yaş Kur’an Kursu faaliyetlerinde Türkiye’nin örnek illerinden”

4-6 Yaş Kur'an Kurslarının eğitimin ilk adımı olarak büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Kemal Çeber, sözlerine şöyle devam etti.

“Bugün eğitim alanında hayırlı bir açılışı yapmak için bir aradayız. Hayırsever Eruslu ailemizin destekleriyle yaptırılan Kur’an kursumuz bizler için çok kıymetli. Eğitim Şehri Gaziantep olarak 4-6 Yaş Kuran kursu faaliyetlerinde Türkiye’nin örnek ili ve en iyisiyiz. Burada eğitim gören evlatlarımız aldıkları eğitimlerle geleceğe yön veren sağlıklı nesiller olarak yetişeceklerdir.  Hayırsever Eruslu ailemiz tüm benlikleri ve içtenlikleri ile çok güzel bir esere vesile oldular. Allah gönüllerini daim etsin ve hayırlarını kabul etsin.”

Vali Çeber, Gaziantep ilinde 4-6 Yaş Kur’an kursularında eğitim gören çocukların sayısının 6 bine ulaştığına dikkat çekerek, “Daha önceki yıllarda 4-6 Yaş Kur’an Kursularımız bu kadar yaygın değildi. Şimdi ise, kadirşinas hayırseverlerimiz sayesinde vatanını, milletini, değerlerini ve devletini seven nesilleri en iyi şekilde yetiştirecek kurumlarımız var. İlimizde 4-6 Yaş Kur’an kursularında eğitim gören çocukların sayısının 6 bine ulaşması, kayda değer bir sayı ama yetersiz. İnşallah hayırseverlerimiz, iş insanlarımız ve bizlerin desteğiyle 60 bine ulaşacaktır.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Çocuklarımızın küçük yaşta eğitilmesi çok önemli. Bizde burada 4-6 yaş Kur’an kurslarını önemsiyoruz. İhtiyaç olan her yere yapılmasına vesile oluyoruz. Yaptığımız camilerde Kur’an kurslarımızın da olmasına çok dikkat ediyoruz. Çocuklarımızın küçük yaşta ilimle tanışması, Kuran-ı Kerimin hakikatlerini bilmesini önemsiyoruz. Zübeyir Gündüz Arif’in güzel bir sözü var diyor ki ‘Bir milletin gençliği ne zaman Kur’an ve ondan lemean eden ilimlerle teçhiz ve tahkim edilmişse, o vakit o millet terakki ve teali etmeye başlamıştır’ diyor. Bizde gençlerimizi Kuranın hakikati ile teçhiz ettiğimiz zaman inşallah millet ve ülke olarak da çok güçlü olacağız.” diye konuştu.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise; “Bugün yine bir iyilik için, çocuklarımız ve yarınlarımız için bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu şehir hayırseveri ile özel bir şehir. Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan bu 4-6 yaş Kur’an kursu seferberliğinde bazen imzalar atıyor bazen de açılışını gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bu şehir sadece vadetmiyor, vadettiğini de hayata geçiriyor. Hayırseverlerimizin katkısıyla başlatılan seferberlik modeli sayesinde özel okulda aradığınız ne varsa Kur’an kurslarımızda da mevcut. Ecdadımızın güzel bir sözü var ‘Kem alet ile, Kemalat olmaz’ diye bizde yavrularımızın Ali olduğunu, onlara verilen hizmetin, eğitimin yüce olduğunu bildiğimiz için burada hiçbir şey esirgememeye ve en güzelini yapmaya gayret ediyoruz. Eruslu ailemiz bu şehirde iyiliğin eli, iyiliğe aracı olan ve iyilikle anılacak özel bir aile. Allah onlardan da razı olsun. Cenabı hak emsallerini ve sayılarını arttırsın.” sözlerini kaydetti.

Hayırsever Ökkeş Eruslu konuşmasında, “Bu mübarek günde açılışında bulunduğum 4-6 yaş Kur’an kursumuz benim için çok önemli. Burada eğitim görecek çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayabilirsek hayatı boyunca topluma faydalı bireyler olarak yetişecektir. Bütün mesele çocuklarımızın küçük kalplerine ilimi nakş etmektir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle birlikte resmi açılış gerçekleştirildi. Vali Çeber ve beraberindeki heyet, Kur’an kursundaki sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep protokolünden 10 Kasım mesajıÖnceki Haber

Gaziantep protokolünden 10 Kasım mesajı

Gaziantep'te 9 Kasım'da elektrik kesintisi olacak yerlerSonraki Haber

Gaziantep'te 9 Kasım'da elektrik kesinti...

Yorum Yazın

Karayılan'dan uyarı! Kaynağı meçhul bilgiye inanmayın 
Gaziantep'te bıçaklanan şahıs ölümle pençeleşiyor 
Gaziantep'te kayıp olarak aranıyordu! Ölü bulundu
Gaziantep'te kaza günü! Çok sayıda yaralı var 
GAPTARIM Fuarı'nda Erkunt Traktörleri Yoğun İlgi Gördü
Gaziantep'te kaçak göçmen organizatörü 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde şiddet iddiası
 Yaş fıstık güldürdü, kuru fıstık üzdü
GSOMEM ve Akbank’tan KOBİ’lerin Yeşil Dönüşümüne Destek için iş birliği protokolü
CHP’de Üye Kayıt Seferberliği…
Şule Yüksel şenler 2’nci Kitap ve Kültür Günleri başlıyor
Gaziantep Büyükşehir, Haftayı Dolu Dolu Geçirdi
GTB’de “Dış Ticaret İşlemleri Muhasebesi” Eğitimi
Gaziantep'te soba zehirlenmesi! 5 kişi az daha ölüyordu
Gece yarısı silahla vurdular! Jandarma araştırıyor 
Gaziantep'te korkutan yangın 
Gelecek nesiller için üretiyor 
Gaziantep'te 22 Şubat'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Şehitkamil’de kadınlar iş sahibi olacak
Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği