Mustafa Bozgeyik, Kızılay Gaziantep Şube’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Bozgeyik, Kızılay Gaziantep Şube’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi
Abone ol
Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik, yaptıkları çalışmalarla ilgili www.memohaber.com’a özel ve samimi açıklamalarda bulundu. 

Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik, kızılay haftası, afetlerde yaptıkları çalışmalar, afetlere hazırlık çalışmaları, kan ihtiyacı ve Gazze’ye yönelik destekler gibi pek çok konuda www.memohaber.com genel yayın yönetmeni Mehmet Taşçı’ya özel ve samimi açıklamalarda bulundu. 

“Her alanda çalışmalarımız ve desteklerimiz aralıksız sürüyor” 
Kızılay Gaziantep Şubesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Mustafa Bozgeyik, “Öncelikle teşekkür ediyorum. Bizi kabul ettiğiniz için bizi misafir ettiğiniz için bizim için önemli olan noktalardan bir tanesi buydu aslında. Kızılayın bu şehirle alakalı kapasitesini, dinamik, gücünü ve aktiftiğini elimizden geldiği kadar artırmak noktasında çaba gösteriyoruz. Şu an burada bizim aktif halde çalışan bir aşevimiz var. Fakat kapasite itibariyle günlük anlamında deprem dönemindeyken 100.000 civarında ancak tek öğünde bir kapasiteyle çalıştık. Bunun daha da arttırılması noktasında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz yerimizi ve kapasitemizi artırmak noktasında. Bunun dışında bizim şehrin potansiyel gücünü herhangi bir deprem ve afet anında ki müdahale gücünü artırmak anlamında da elimizden geldiği kadar gönüllülerimizle aktif timler oluşturmak istiyoruz. Bununla alakalı Gaziantep üniversitenin içerisinde aldığımız bir yer vardı. Burayı biz ilk yardım eğitim merkezine dönüştürdük. Burada aynı zamanda üniversite öğrencilerimiz için bir sevgi mağazası ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için bir sevgi mağazası haline dönüştürdük. Aynı zamanda da o bölgede kan ihtiyacı olan insanların verebilecekleri bir kan merkezi noktası birimi haline getirdik. Bununla beraber aynı zamanda elimizden geldiği kadar burada sosyal anlamda halkımızla beraber olmaya çalışıyoruz, iç içe olmaya çalışıyoruz. Ve kendi kabiliyetlerimizi arttırmaya çalışıyoruz.

Bununla beraber bizim fiziksel anlamda kızılayın ihtiyacı olan operasyonel alanda sahada afet Koordinasyon Merkezi şeklinde kullanabileceğimiz bir binaya ihtiyacımız vardı. Bunun çözümünü de sağladık bu konuda Çevre bakanlığımız, milli emlak genel müdürlüğümüzle görüşmelerimizi yaptık ve tahsis edilen bir araziyle beraberde Gaziantep'imize yeni bir kurumsal anlamda bir yer kazandıracağız inşallah. Elimizden geldiği kadar burada hizmetlerimize devam ediyoruz. Bunların başında şu an aşevimiz günlük 3.500 bakıma muhtaç yaşlılarımıza hizmet sunuyor. Günde 2 öğün olmak üzere yemek götürüyoruz. Bunu valiliğimizin sosyal yardımlaşma vakfı ile beraber yürütüyoruz. Elimizden geldiği kadar nitelikli eleman noktasında afet bilincine sahip arama kurtarma bilincine sahip gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyoruz.


Kızılay Gaziantep Şube’nin kan ihtiyacı ile ilgili konuşan Mustafa Bozgeyik, “Yaklaşan bir kış sezonundayız. Bundan dolayı da kan verme oranları maalesef yavaş yavaş düşüyor bu konu hakikaten insanlarımız için genelde ihtiyaç olduğu anda insanlar tarafından aranılan ve bulunması için çaba gösterilen bir konu. Fakat insanların bu bilinci sürekli olarak akıllarında taşıması lazım. 18-65 yaş skalasındaki bütün insanlarımız kan verme potansiyeline sahiptir ve sıhhat durumunuzla beraber yılda 3 kez veya 4 kez kan verebilirsiniz. Biz de elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın kan vermeyle alakalı durumlarını ve taleplerini karşılamak için elimizden geldiği kadar merkezi noktalarda kan alma noktalarımızı çoğaltmaya ve nitelikli hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun içinde çabalarımız ve gayretimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

“İmkanlar el verdikçe Gazze’ye yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz”
İsrail’in zulmü altındaki Gazze’ye yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Bozgeyik, “Şu an uluslararası yardım anlamında bütün operasyonel faaliyetler Mısır Kızılay üzerinden yürütülüyor. Oradaki şu an Türkiye'de Türk Kızılayı tarafından toplanan yardımlar Mısır Kızılay'a aktarılıyor. Mısır Kızılay tarafından organize edilerek refah sınır kapısı üzerinden Filistin Kızılayına aktarılıyor. Burayla alakalı maalesef terör devletinin bir olumsuz tavrı var. İçişleri, insani yardım operasyonlarıyla alakalı geçişlere maalesef çok sıkıntılı bir şekilde izin veriyorlar. Oradaki izinler ve diplomatik girişimler sonuçlandığı andan itibaren de yardımlarımız sürekli olarak devam etmeye devam ediyor açıkçası” diye konuştu. 

“Kızılay haftasını dolu dolu geçirdik” 
Geride bıraktığımız Kızılay haftası ile ilgili de konuşan Bozgeyik, “Çok güzel bir hafta kutladık biz tüm gönüllerimizle beraber. Kızılay ekiplerimizle beraber aynı zamanda bizim profesyonel ekiplerimizle beraber, gönüllerimizle, genç kızılay'la Kızılay kadınla ve sayın valimizin, belediye başkanlarımızın katılımlarıyla çok güzel bir kucaklaşma yaptık. Bu bizim için şu açıdan önemli. Halkımızla kendimizi anlatmak ve bir nevi hasbihal etmek noktasında bir fırsat olarak görüyoruz. Biz bu haftayı onlarla hem yaşlılarımızla hem çocuklarımızla güzel programlarımız oldu. Onlarla bir farkındalık oluşturduk. Onlarla güzel aktiviteler yaptık. Kızılayla alakalı bir güzel sergiler meydana getirdik. Bunları halkımızın hizmetine ve bilgilendirmesine sunduk. Bu şekilde haftamız devam ediyor. Halkımızda Milli Eğitim bakanlığımız bünyesindeki okullarımızı ziyaretlere devam ediyoruz. Gönüllerimizle oralarda tanıtım faaliyetlerimizi yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar şehirdeki potansiyel gönüllerimizi artırmak noktasında çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

“Kızılay bugün kendi yapısı itibariyle iyiliğin amiral gemisidir”
Kızılay bağışçılarına da seslenen Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik, “Şunu çok net bir şekilde ifade edeyim. Kızılay bugün kendi yapısı itibariyle iyiliğin amiral gemisidir. Ve yönetim tarzıyla ve insanlara ulaşma bakımından da insanların en fazla guvenebilecekleri kurumlardan bir tanesidir.  Milletimizin bir kurumudur aslında Kızılay kendilerinin bir emaneti milletimizin kurduğu bir yapı devletimizin asli bir unsuru ve sivil bir insiyatif açıkçası. Bu noktadan da ben hayırseverlerimize bağışçılarimiza Kızılay'a sahip çıkmalarını.  Her türlü yardımları ve bağışlarıyla burayı desteklemelerini arzu ediyorum. Onlara bu konularda arzu ettikleri bilgilendirmeler ve  hususlar da her türlü bilgiyi paylaşımı yapacağımız noktasında da kendimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GES Projelerinde GAP Solar imzasıÖnceki Haber

GES Projelerinde GAP Solar imzası

Gaziantep’te rehine krizi!Sonraki Haber

Gaziantep’te rehine krizi!

Yorum Yazın

Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...