Mobilyacılar inşaata başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mobilyacılar inşaata başladı
Abone ol
Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin Taşlıca BUSEM'de yapımına  kuracağı Gaziantep Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi inşaatına başlandı. 

Kooperatif başkanı Mehmet Bozkurt ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende kurban kesilerek ilk hafriyat patlatması yapıldı. Törende konuşan Mehmet Bozkurt, bugünün önemli bir gün olduğunu,  inşaatına başladıkları projenin Gaziantep mobilya sektörüne yön vereceğini söyledi.

Başkan Bozkurt, işyerlerinin en hızlı şekilde esnaflara teslim edileceği belirterek, sanayi Bakanlığı tarafından da yatırım programına alınan projenin Gaziantep için büyük bir istihdam sağlayacağını söyledi.

Bozkurt, memohaber'e yaptığı açıklamada, "Verdiğimiz mücadelenin ve emeklerin karşılığını nihayet almaya başladık. Bildiğiniz üzere Mobillyacılar Yapı Kooperatifimizin alt ve üst yapı çalışmaları için Sanayi Bakanlığına teşvik müracaatımız yapılmıştı. Bakanlık ile yapılan görüşmeler neticesinde Bakanlığın istediği bilgi ve belgeler ile birlikte proje çalışmalarımızı kendilerine sunduk. Akabinde Bakanlık projemize inanarak ve güven duyarak onaylamıştı. Daha sonra projemizin kabulü için ikinci aşama olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sevk edilmişti. Bütçe Başkanlığının değerlendirilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Tabi bu hükûmetin bütçe açığını azaltma politikası dönemine denk geldiği için bir takım zorluklar yaşandı. Yönetim olarak etkin bir mücadele içerisinde olduk. Gerekli mercilere taleplerimizi ısrarla iletereküyelerimize ödeme kolaylığı sağlamak icin şehrimizin önde gelen vekilleri, Ankara da bulunan bürokratlar ve GTO Başkanımızın çabaları sonucunda Teşvik kapsamına alındık" dedi.


İnşaattaki teşvik modelini de anlatan Mehmet Bozkurt, "Bu teşvik onayı işimize kolaylık ve katkı sağlayacağından özel önem ve çaba taşımaktadır. İnşaatın alt ve üst yapı çalışmalarının yüzde 30'u biz üyeler tarafından finanse edilecek geri kalan yüzde 70'i devlet tarafından finanse edilecektir. İnşaatımız bittikten sonra ödemelerimiz 13 yıl taksitli bir şekilde tekrardan devletimize ödemesi yapılacaktır. Değerli üyelerimiz ben size bu başarının kısa bir bölümünü bilgilendirdim. İlerleyen süreçte sizleri detaylı bilgilendireceğim inşallah. Siz değerli üyelerimiz ile yeni başarılara imza atmak adına proaktif bir yönetim anlayışı benimsemekteyiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Allahım utandırmasın" diye konuştu.


ŞAHİN'E ÖZEL TEŞEKKÜR 
Proje için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e özel olarak teşekkür eden Bozkurt, "Başkamınız sektörimize çok büyük destek veriyor. Arsa alım sürecinden başlayarak projemizle ilgili her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş, Gaziantep'e geldiÖnceki Haber

Beşiktaş, Gaziantep'e geldi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘Oryantasyon’ heyecanı yaşandıSonraki Haber

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘Oryanta...

Haber Yorumları

  • Hanifi nal07-10-2024 21:31

    Ne için yorumum yayınlanmıyor

  • Hanifi nal07-10-2024 21:26

    Bizler başkan şahine teşekkür etmiyoruz ben bit pazarı esnafını olarak bizlerimadur eti bize yüksek maliyette arsa satıyor alt yapısını biz yapacağız diyerekten parayı peşin aldılar sonradanda biz böyle bir kelime etmedik diyerek sözlerini yediler

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi