MEB'den yeni karar: Gaziantep’te okullarda yeni dönem!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEB'den yeni karar: Gaziantep’te okullarda yeni dönem!
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 81 ile gönderdiği resmi yazıyla eğitimde yeni bir uygulama başlıyor. Gaziantep’te yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren düzenlemeye göre, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler yıl sonunda karnelerinin yanında “gelişim raporu” da alacak.

MEB tarafından yayımlanan ve Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci imzasını taşıyan genelgeye göre; ortaokul 5 ve 6. sınıflar ile lise hazırlık, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine ikinci dönem sonunda karneyle birlikte gelişim raporu verilecek.
Beceri temelli eğitim modeli
Genelgede, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında güncellenen öğretim programlarının beceri temelli bir yapıya kavuşturulduğu vurgulandı. Bu yapının; alan becerileri, kavramsal beceriler ile sosyal-duygusal öğrenme becerileri gibi çok sayıda bileşeni kapsadığı belirtildi.

Öğrencilerin bu becerileri ne ölçüde kazandığının somut verilerle ortaya konulmasının hem eğitim sürecinin sağlıklı işlemesi hem de öğrencinin gelişiminin izlenmesi açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Veli- okul iş birliği güçlenecek
Gelişim raporları sayesinde velilerin, çocuklarının öğrenme sürecindeki ilerlemeyi daha yakından takip edebileceği, öğrencilerin güçlü yönleri ile desteklenmesi gereken alanların daha net görülebileceği ifade edildi. Bu uygulamanın okul–veli iş birliğini güçlendirerek öğrencinin gelişiminin yalnızca okulda değil, bütüncül biçimde desteklenmesini sağlayacağına dikkat çekildi.

Kademeli geçiş sürüyor
Genelgede, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi eğitimde beceri edinim/gelişim raporlarının, ilkokul birinci sınıftan başlayarak gelişim raporlarının verilmeye başlandığı hatırlatıldı. İlkokul 1 ve 2. sınıflarda derse özgü beceri gelişimlerinin izlenmesine yönelik sürecin devam ettiği bildirildi.

Bu eğitim öğretim yılının ilk döneminde söz konusu sınıflarda karne uygulaması sürecek. İkinci dönem sonunda ise öğretmenler tarafından yıl boyunca sisteme işlenen veriler doğrultusunda, karneyle birlikte gelişim raporu da öğrencilere sunulacak.

Gaziantep’te yüz binlerce öğrenci etkilenecek

Gaziantep dahil Türkiye genelindeki tüm illerde uygulanacak olan bu düzenleme ile kentte eğitim gören yüz binlerce öğrenci, notların yanı sıra akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini ortaya koyan ayrıntılı bir raporla değerlendirilecek. Eğitim çevreleri, yeni uygulamanın öğrencilerin çok yönlü gelişimini görünür kılacağı görüşünde.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Gaziantep'te meydan savaşı gibi kavga: Yaralılar varÖnceki Haber

Gaziantep'te meydan savaşı gibi kavga: Y...

Gaziantep’te Acı Bilanço: 2025’te 45 İşçi Hayatını KaybettiSonraki Haber

Gaziantep’te Acı Bilanço: 2025’te 45 İşç...

Yorum Yazın

Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi