Lokantacı esnafından kadın müşterisine hayat kurtaran manevra

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lokantacı esnafından kadın müşterisine hayat kurtaran manevra
Abone ol
Gaziantep'te, ailesiyle birlikte bir lokantada yemek yerken soluk borusuna lokma kaçan ve nefessiz kalan kadın müşteri, iş yeri sahibi lokantacının anında yaptığı heimlich manevrası ile hayata tutundu. O anlar kameraya yansırken kadın müşterisinin hayatını kurtaran esnaf ise yaşananları anlattı.

Olay, 25 Mart akşamı Şehitkamil ilçesi Belkıs Mahallesi'nde bulunan bir lokantada meydana geldi. İddiaya göre, yemek için lokantaya gelen 3 kişilik aileden annenin soluk borusuna lokma kaçtı. Bir anda nefessiz kalan ve çırpınan kadın ne yapacağını bilemezken eşi ise o anlarda müdahale etmeye çalışsa da büyük panik yaşadı.

Lokantacı esnafından kadın müşterisine hayat kurtaran manevra kamerada
Durumu fark eden lokantacı Musa Avinç (35) hemen kadın müşterisinin yanına koşarak heimlich manevrası yaptı. Esnafın iki kez üst üste yaptığı manevra sonrası genç kadının soluk borusunu tıkayan lokma çıkarken ölümden dönen kadın ile birlikte herkes de rahat bir nefes aldı. O anlar ise lokantadaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"Manevra yaparak kadın müşterimizin soluk borusunun tıkayan lokmayı çıkardık"
Olay anlarını anlatan lokantacı Musa Avinç, "Ben tezgahta ürünleri kontrol ederken bir anda bir bağrışma sesi duydum. Erkek müşterimiz, 'eşim ölüyor, eşim boğuluyor' diye bağırmaya başladı. Ben de bunu duyar duymaz o tarafa koştum. Adama sakin olmasını ve daha önce ilk yardım eğitimi aldığımı söyledim ve sonrasında heimlich manevrası yaptım. İlk müdahalede başarılı olamadık ve hemen ikinci müdahaleyi yaparak soluk borusunu tıkayan lokmayı çıkararak kadın müşterimizi kurtardık. Daha önce eğitim almış ve bu şekilde 3 kişiye daha müdahale ederek kurtarmıştım. Onlar da sonrasında baya teşekkür ederek dua ettiler" diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bekir Can ve Zeynep nişanlandı Önceki Haber

Bekir Can ve Zeynep nişanlandı 

Gaziantep Büyükşehir ev sahipliğinde Oytun Erbaş insan aklını anlattıSonraki Haber

Gaziantep Büyükşehir ev sahipliğinde Oyt...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti