Kebap şehri Gaziantep'te vatandaşlar balığa yöneldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kebap şehri Gaziantep'te vatandaşlar balığa yöneldi
Abone ol
 Gaziantep'te havaların soğumasıyla balığa olan ilgi arttı. En çok tercih edilen balıkların başında ise palamut, hamsi ve istavrit geliyor.

Gastronomi şehri Gaziantep'te havaların soğumasıyla birlikte balık satışları da arttı. Kentte balık satışlarının artması esnafın da yüzünü güldürdü. Özellikle son dönemlerde et fiyatlarındaki artışlar vatandaşların balığa yönelmesine neden oldu. Karadeniz'de ve Ege'de balıkçıların ağlarına takılan çeşit çeşit balıklar, tezgah raflarını süslerken, havaların soğumasıyla esnaf satışların arttığını belirtti.

Tezgahlardaki balık çeşitlerinin fiyatı 120 liradan başlıyor
Hamsi, palamut, istavrit ve lüfer başta olmak üzere tezgahlardaki balık çeşitlerinin fiyatı 120 liradan başlarken çeşidine ve kalitesine göre fiyatlar daha da yükseliyor. Balık hali esnafı özellikle sağlıklı beslenmek için balığı tercih eden vatandaşların son günlerde havaların soğumasıyla balığa yöneldiğini belirtiyor. Satışlardan memnun olduklarını söyleyen esnaf, havaların soğuması ve yağmurun yağmasıyla bu yıl daha da verimli bir sezon olacağını tahmin ediyor.

“Fiyatlar düştüğü için balığa olan talep arttı”
Balık sezonunun iyi geçtiğini belirten Ali Tekin, “Yağışların başlamasıyla balık satışlarımız epey arttı. Son günlerde hamsi ve istavrit fiyatları düştü. Bu sene palamut bayağı bol geldi. Halkımız palamut, hamsi ve istavrite yoğun ilgi gösterdi. Fiyatların da düşmesiyle halkımız balığa rağbet gösterdi. Hamsi ve istavrit 200 TL, palamut 150 TL, somon 250 TL, çupra ve levrek 250 TL'den satılıyor” dedi.
Bu yıl balığın bol olduğunu belirten Hasan Durmaz, “Balık satışlarımız güzel geçiyor. Balık fazla, pahalı da değil. Balık fiyatları 120 liradan başlıyor. Çupra, levrek, somon, alabalık, palamut ve hamsi gibi çeşitlerimiz var. Bütün halkımızın balık yemesini isterim. Yağışlar başladığı için satışlarımız da arttı. Hava soğuduğunda Gaziantep halkı balığa akın eder. En çok hamsi, palamut ve istavrit satılıyor” ifadelerini kullandı.
Ulaş Kurt ise, “Balık satışlarımız iyi geçiyor. Yağışların başlamasıyla Gaziantep halkı balık tercih etmeye başladı. Palamut yoğun ilgi var. Hamsi, istavrit ve diğer balık çeşitleri de yoğun ilgi görüyor. Balıklarımız taze ve fiyatlarımız da uygun. Balık fiyatları 120 liradan başlıyor, 400 liraya kadar yükseliyor. Et fiyatları yüksek olunca balığa rağbet daha fazla olmaya başladı” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 ANKA’da Prematüre Günü için anlamlı kutlamaÖnceki Haber

 ANKA’da Prematüre Günü için anlamlı kut...

Prof. Ali Erbaş: Gençler cemaat yerine bireysel maneviyata yöneldiSonraki Haber

Prof. Ali Erbaş: Gençler cemaat yerine b...

Yorum Yazın

Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil