Kaya’dan Üniversite Öğrencilerine Kira Desteği Teklifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya’dan Üniversite Öğrencilerine Kira Desteği Teklifi
Abone ol
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yurtlara yerleştirilemeyen öğrencilere kira desteği verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

YURT KAPASİTELERİ ÜNİVERSİTE KONTENJAN ARTIRIMINA YETİŞEMEDİ

Kira miktarlarının aileleri olduğu kadar üniversite öğrencilerini de maddi olarak zorladığını belirten Kaya, kanun teklifiyle gençlere kira desteği verilerek gençlerin barınma kaygısı çekmeden puanlarının yettiği üniversitelere tercih yapabilmesinin önünün açılmasını hedeflediklerini belirtti.

Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun’da değişiklik yapılması için verdiği teklifle yeterli planlama yapılmadan üniversitelerin kontenjanlarının artırılması sonucunda yurt kapasitelerinin yetersiz kalması nedeniyle başvuru yapan gençlerin bir kısmının yurtlara yerleşemediğini belirten Gaziantep Milletvekili Kaya, teklifle üniversite öğrencilerinin yurtlara yerleşemeyip kiraya çıktığında kira desteği verilmesiyle barınma sorununun hafifletileceğini söyledi.

GENÇLER BARINMA KAYGISI ÇEKMEDEN TERCİH YAPSIN

Kaya açıklamasında konut sıkıntısının ve konut kiralarının yüksekliğinin büyükşehirlerde önemli bir sorun haline gelmesi nedeniyle son yıllarda öğrenciler sınav tercihlerini puanlarına göre değil ailelerinin yaşadığı şehirlerdeki üniversitelere göre yapmak zorunda kaldığına dikkat çekti.

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, teklifin gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Bu durumda daha iyi bir eğitim almaya hak kazanan gençlerimizi fırsat eşitsizliğiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Bu teklifimizle yurt içinde öğrenim gören öğrencilere burs ve kredinin yanı sıra yurda yerleşemeyip kiralık eve çıktıkları takdirde kira desteği de verilmesi öngörülmektedir. Teklifimizle birlikte öğrencilerin barınma sorunu hafifletilerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında yer bulamayan yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne katkı sağlanması amaçlanmaktadır.”

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep FK'da şok sakatlık!Önceki Haber

Gaziantep FK'da şok sakatlık!

Tahmazoğlu gençlerle yürüyüş yaptıSonraki Haber

Tahmazoğlu gençlerle yürüyüş yaptı

Yorum Yazın

Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…