Karapınar göleti ve mesire alanı eylül başında hizmete açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karapınar göleti ve mesire alanı eylül başında hizmete açılacak
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli Karapınar Göleti ve Mesire Alanı Projesi’nin hızla ilerlediğini belirterek, "Amacımız merkezdeki sahre talebini Yavuzeli’nde karşılayarak ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yavuzeli ilçesinde 32 bin metrekarelik alana kurulacak Karapınar Göleti ve Mesire Alanı Projesi’ni hayata geçiriyor. Gölet alanı hariç 25 bin 716 metrekarelik mesire düzenlemesiyle dikkat çeken proje, Yavuzeli’nin hızla büyüyen nüfusuna sosyal ve yeni yapılmış alanlar sunmayı hedefliyor.
Proje kapsamında mesire alanında 2 büfe, su deposu, çeşmeler, 62 piknik ünitesi, 30 bank, barbeküler, spor alanları, fitness grupları, 3 potalı basketbol sahası, çocuk oyun alanı, 106 araçlık otopark, mescit, 4 araçlık tur otobüsü park alanı ve gölet üzerinde 35 metre uzunluğunda aydınlatmalı bir yaya köprüsü ve WC yer alacak. Çevre ve mesire alanı içindeki yol bağlantılarının da sağlanacağı projede, doğal güzelliklere sahip Karapınar Göleti, özellikle su nilüferleriyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunacak.

"Yavuzeli, bu projeyle daha da değer kazanacak"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin tanıtımı sırasında yaptığı açıklamada, Yavuzeli’nin hızlı büyümesine dikkat çekerek, ilçenin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için kentsel dönüşüm, yol düzenlemeleri ve sosyal alan projelerine ağırlık verdiklerini belirtti. Şahin, "Yavuzeli’nin olağanüstü coğrafi güzelliklerini değerlendirmek için bugün sahadayız. 32 dönüm alan üzerine kurulacak bu proje ile vatandaşlarımız yürüyüş yapabilecek, spor alanlarında vakit geçirebilecek, piknik alanlarında ailesiyle mangal keyfi yapabilecek. Amacımız merkezdeki sahre talebini Yavuzeli’nde karşılayarak ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek. Rumkale yolu ve merkez ilçelere yakınlığıyla Yavuzeli, bu projeyle daha da değer kazanacak" diye konuştu.
Başkan Şahin, projenin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirterek, Eylül başında Karapınar Göleti ve Mesire Alanı’nın hizmete açılacağını müjdeledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ressam Burhanoğlu SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtıÖnceki Haber

Ressam Burhanoğlu SANKO Sanat Galerisi’n...

NTO’da Bilgi Yarışması Yarı Finali: Şampiyonluk Sahnesine Kim Çıkacak?Sonraki Haber

NTO’da Bilgi Yarışması Yarı Finali: Şamp...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi