Japon doktorlar Gaziantep'e sahra hastanesi kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Japon doktorlar Gaziantep'e sahra hastanesi kurdu
Abone ol
Japonya'dan Türkiye'ye gelen 70 kişilik Disaster Relief Team grubu, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde sahra hastanesi kurdu.

Yaşanan depremler sonrasında Japonya'dan gönüllü olarak Türkiye'ye gelen 70 kişilik ekip, hasar gören Gaziantep'in Oğuzeli Devlet Hastanesi için yardıma koştu. Depremde hasar gören hastaneyi tahliye ettiklerini söyleyen Oğuzeli Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Özdemir, Japonya'dan gelen heyet ile sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini söyledi. 5 gün önce Japon doktorların Oğuzeli'ne geldiklerini söyleyen Özdemir, ''5 gün önce Japonya'dan gelen heyet kurulumlarını tamamlayıp hizmet vermeye başladı. İçerisinde doktorlar, ortopedi, kadın doğum uzmanı var. Beyin cerrahisi ve çocuk hastalıkları uzmanı da var. Burada sağlık anlamında elimizden gelen her şeyi birlikte yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Japonya'dan Heyetin Başkanı Takeshi Ishıhara ise çok üzgün olduklarını belirterek, "Depremin etkisini görünce çok üzüldük. Türkiye Devleti'nin çağrılarına hemen cevap verdik. İlk etapta bir arama-kurtarma ekibimiz geldi ve Kahramanmaraş'ta çalışmaya başladı. Onların ardından biz sağlık ekibi olarak Türkiye'ye geldik. Geçen hafta gelmiştik ve 15 Şubat'tan bu yana burada faaliyet gösteriyoruz. Burada Sahra Hastanesi kurduk. Tüm kişilere sağlık hizmeti veriyoruz. 70 kişilik bir ekip ile geldik. Doktor, hemşire, lojistik ve medikal uzmanlar ile geldik. Çok önemli bir kadro ile çalışıyoruz. Günlük 100'ün üzerinde hastayı kabul ediyoruz. Buradaki doktor arkadaşlarımız ile bu hizmeti veriyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fadıloğlu: 'Devletimiz, milletimizin yanınızda'Önceki Haber

Fadıloğlu: 'Devletimiz, milletimizin yan...

Bakan Kurum: 'Geçici barınma merkezleri vatandaşın her ihtiyacını karşılayacak'Sonraki Haber

Bakan Kurum: 'Geçici barınma merkezleri...

Yorum Yazın

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"
Gaziantep’te o hastanede flaş gelişme  
Gaziantep güne kazayla uyandı: Otoban kana bulandı