İYİ Partili Gürban çocukları sordu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Partili Gürban çocukları sordu
Abone ol
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıl önce meclisinin kuruluşu gününü çocuklara bayram olarak armağan eden devletten bugün kayıp çocuklarının sayısını bilmeyen bir devlete gerilediğini söyledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, CHP grubunun çocuklarla ilgili önergesi üzerine partisi adına söz aldı. Konuşmasına, "Bu konu burada konuşulacak ve büyük ihtimalle reddedilecek" diye başlayan Gürban, "Çocuklarımızla ilgili hassasiyetimiz çok önemli, onlar en değerli varlıklarımız. Ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz. Bunun için de çocuk sahibi olmak da gerekmiyor. Peki biz kıymetlilerimizi koruyabiliyor muyuz? Çocukları koruyamıyoruz, kadınları koruyamıyoruz, doğayı koruyamıyoruz, hayvanları koruyamıyoruz, işçimizi koruyamıyoruz. Hele hele emeklilerimizi korumayı geçtik, kaderlerine terk ediyoruz. Biz burada ne yapıyoruz" dedi. 
Milletvekillerinin herkesi ilgilendiren konularda ortak tavır ve fikir birliğine varamadıklarını belirten Gürban, "Demek ki neymiş? Bir kereden bir şey olmaz değil, çok şey olurmuş. Demek ki neymiş? Küçüğün rızası var demekle konu kapanmıyormuş. Kaç yaşında çocuk? kime göre, neye göre?  'Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir' diyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. 'Ortaokul çocukları bazen bir kadından daha cazip gelir' diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız" diye konuştu. 
Diyarbakır'da vahşide katledilmiş halde minik Narin'in katilinin hala bulunamamasını eleştiren Gürban, "Narin kızımızın cinayeti hepimizin canını kalbini yaktı. Bunca zaman geçti katili bulunamadı. Diyarbakır İl Jandarma komutanı 'devletimiz bütün imkanlarını kullandı' şeklinde bir açıklama yaptı. Böyle bir acizlik olur mu 20 haneli köyde işlenen cinayet çözülemez mi? Nasıl olur da koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm imkanlarını kullanır da sonuç elde edilemez? Şahsım olarak böyle bir şey olabileceğine ihtimal vermiyorum. Toplumda infiale yol açabilecek olaylar diğer olayları da tetiklemektedir.  Mesela kişi cinayet işliyor bir süre sonra salıveriliyor. Yaptırımlar caydırıcılığını getirince kontrol kaybediliyor. Dolayısıyla bu olaylar topluma doğru mesaj verilmesi için de önemlidir" dedi.  
Devlet itibarının asla zedelenmemesi gerektiğini vurgulayan Gürban, "İtibar zedelenmesin diyoruz ama TÜİK itibarın zedelenmesi için elinden geleni ardına koymuyor. Bir kurum ancak bu kadar itibarsızlaştırılır. TÜİK itibarını kaybettiği gibi artık kaale de alınmıyor. Ülkemizde binlerce çocuk kayıpz bu konuda TÜİK de kayıp. Ülkemizin istatistik kurumu olan kurum veri paylaşmıyor. TÜİK veri karartması yaptığı için mi verileri paylaşmıyor?  Kaybolan çocuk sayısı ile ilgili Aile ve Sossyal Politikalar Bakanlığında veri var mıdır? Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olan 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan eden Türkiye Cumhuriyeti bir asır sonra kaç çocuk kaybolduğunu bilmiyor. Bu farkı yüce Türk milletin vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik Arıza İhbar UygulamasıÖnceki Haber

Elektrik Arıza İhbar Uygulaması

Selçuk İnan: Pazar günü Beşiktaş ile oynayacağımız maçı biz kazanırızSonraki Haber

Selçuk İnan: Pazar günü Beşiktaş ile oyn...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi