İsviçre Vizesi Alarak Masal Gibi Bir Güzelliği Keşfedin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsviçre Vizesi Alarak Masal Gibi Bir Güzelliği Keşfedin
Abone ol
Yurt içi ve yurt dışı seyahatler iş, eğitim gibi nedenlerin yanı sıra turistik olarak da yapılır. Seyahat edilen her yeni ülke yeni bir kültürle tanışmak, yepyeni keşiflerde bulunmak anlamına gelir.

 Yurt dışına seyahat etmek için ilk yapmak gereken vize almaktır. Siz seyahatinizi unutulmaz kılacak planlamaları yaparken Vize Başvuru Merkezi vize işlemlerinizi sizin adınıza halledecek önemli bir kolaylık sağlar. İsviçre vizesi ve Vfs Fransa vizesi süreçlerinizi aksaksız ve pratik bir şekilde yürütmek için Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Sektöründe yaklaşık 50 yıllık deneyime sahip olan Vize Başvuru Merkezi alanında uzman ve deneyimli profesyonellerden oluşan ekibi ile vize başvuru sürecini sizin adınıza başlatır, takip eder ve tamamlar. Size düşen ise sadece tatilinizi en ince ayrıntısına kadar planlayıp tadını çıkarmak olur.

İsviçre Denilince İlk Akla Gelenler

İsviçre hiç tartışmasız dünyanın en güzel ülkelerinden biridir. Doğasıyla ziyaretçilerin kalbini fetheden İsviçre yüksek yaşam standartları ile öne çıkar. Medeniyetin beşiği olarak kabul edilen İsviçre batı, orta ve güney Avrupa’nın kesişme noktasında yer alır. 

İsviçre’ye Ne Zaman Gidilir?

İsviçre’yi öne çıkaran en önemli özelliklerin başında doğal güzellikleri olduğundan İsviçre’ye seyahat eden kişiler ülkenin birbirinden güzel köylerini ve dağlarını ziyaret etmek isterler. Bu nedenle İsviçre’ye gitmek için en güzel zaman bahar aylarıdır. Özellikle Nisan ayından sonra havaların yavaş yavaş ısınmaya ve doğanın canlanmaya başlamasıyla unutulmaz doğa manzaraları ortaya çıkar. Diğer bir seçenek İsviçre’yi sonbaharda ziyaret etmektir.

Şehir gezisi ve doğanın keşfi için en uygun zamanlar Nisan ve Ekim ayları arasıdır denilebilir. Kayak ve kış sporlarını sevenler ise Aralık ve Mart ayları arasında İsviçre’ye seyahat etmeyi tercih edilebilir. Ülkede şarapçılık yaygın bir faaliyet olduğundan bağbozumu mevsiminde İsviçre’nin ayrı bir güzelliği olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

İsviçre’de Görmeniz Gerekenler

Ülkenin her yerinde keşfetmenizi bekleyen sayısız doğal ve kültürel güzellik bulunur. İsviçre’de geçirdiğiniz zamanı doğru planlamak sizin için unutulmaz anlarla dolu bir tatil anlamına gelebilir. İsviçre’de mutlaka görmeniz gerekenler ise her zaman için listenizin baş köşesinde olmalı…

İsviçre Şehirleri

İsviçre’yi, ülkenin halkını ve yaşam koşullarını tanımak için öncelikle şehir merkezlerini ziyaret etmelisiniz. Zürih, Basel, Cenevre ve Bern mutlaka görmeniz gereken yerleşim yerleri arasında yer alır. Ülkenin 4 adet resmi dili bulunduğu için seyahatleriniz sırasında birbirinden farklı dillerin konuşulduğuna ve zengin bir kültürel çeşitliliğe sahip olabilirsiniz.

İsviçre Noel Pazarları

Yılbaşı ruhunu sokaklarına taşıyan ülkelerin başında İsviçre gelir. Ülkedeki her bir şehrin birçok merkezinde Kasım ayının sonlarından itibaren Noel pazarları kurulmaya başlar. Özellikle Montrö’deki Montrö Christmas Market’i görmenizi öneririz. Sokak düzenlemesi şeklindeki pazarda pek çok stand bulunur. Eşsiz bir görsel şölen yaşamak ve sevdiklerinize harika hediyeler satın almak için harika bir seçenektir.

İsviçre Festivalleri

İsviçre’yi yaz aylarında ziyaret edecekseniz Montrö’deki Montrö Caz Festivali’ne mutlaka katılmalısınız. Özel bir hayran kitlesi bulunan festival her yıl Temmuz ayında Cenova Gölü’nün kıyısında düzenlenir.

İsviçre Tren Seyahati

İsviçre’nin şehirlerini sokak sokak gezdikten sonra tren yolculuğu ile seyahatinizi benzersiz bir deneyime dönüştürebilirsiniz. İsviçre’nin dağlarının benzersiz manzarasında yapılan bir tren yolculuğunun tadına doyum olabilir mi? Bernina Express tercih edebileceğiniz hatların ilki. İsviçre’deki Chur’u Poschiavo’ya bağlayan Bernina Express Engadin Alpler’ini geçer ve İtalya’ya bağlı Tirano’ya doğru yola devam eder. Bu hat aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Mirası Alanı olarak tanıttığı efsanevi bir manzaraya sahiptir.

Luzern Aslan Anıtı

Isviçre rotanıza eklemeniz gereken yerlerden biri Luzern kentinde bulunan Luzern Aslan Anıtı olup 1820-1821 yılları arasında Fransız devrimi sırasında öldürülen İsviçreli muhafızların anısına yaptırılmıştır.

Ren Şelalesi

İsviçre’nin Schaffhausen kantonunda yer alan Ren Şelalesi, Avrupa’nın en büyük şelalesi olma özelliğine sahiptir. Şehir merkezine 4 km uzaklığında bulunan Ren Şelalesi, 23 metre yüksekliğe ve 150 metre genişliği ile turistlerin beğenisini kazanır.

İsviçre Milli Parkı

İsviçre’de korunan en büyük alan olan İsviçre Milli Parkı 1914 yılında kurulmuştur. 174 kilometrekare bir alana sahip olan İsviçre Milli Parkı, İsviçre’nin doğusundaki Engadin Vadisi’nde bulunur. Çok sıkı kurallarla korunan alanda bulunan kulübelerde kalmak ve benzersiz doğanın tadını çıkarmak mümkündür.

Lavertezzo

İsviçre’ye gidecekseniz seyahat planınıza İtalyan kantonuna bağlı küçük köyleri de dahil etmelisiniz. Lavertezzo gibi küçük yerleşim yerleri doğası, kültürü ve yemekleri ile İsviçre’de İtalya’yı yaşamanızı sağlar. Taş evlerin bulunduğu bir Orta Çağ köyü olan Lavertezzo turkuaz rengiyle akıllarda yer etmeyi başarıyor.

Kandergrund

Isviçre seyahatinde mutlaka gitmeniz gereken noktalar arasında Blausee bulunur. Kandergrund nehrinin yakınlarındaki muhteşem göl benzersiz bir manzaraya sahipti. 0,64 hektar alanı ve 887 metre yüksekliği olan gölün çevresinde gezinti yapmak, muhteşem fotoğraflar çekmek ve kafede oturup dinlenebilirsiniz.



 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milyonlarca Kişinin Borçları SiliniyorÖnceki Haber

Milyonlarca Kişinin Borçları Siliniyor

Bayramın Şampiyonu İrem DericiSonraki Haber

Bayramın Şampiyonu İrem Derici

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi