İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan siyasetçiye Türk avukattan suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan siyasetçiye Türk avukattan suç duyurusu
Abone ol
İsveç'te Kuran-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçi ve avukat Rasmus Paludan hakkında bir Türk avukat tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Gaziantep Barosu'na kayıtlı avukat Ramazan Hakan Urul, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçi ve avukat Rasmus Paludan'a sert tepki gösterdi. Avukat Urul, Rasmus Paludan'ın Türk Ceza Kanunu'na göre "Dini aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarını işlediğini belirterek, Ankara cumhuriyet Başsavclığı'na suç duyurusunda bulundu. Gaziantep Adliyesi'ne verilen ihbar dilekçesinde, "Şikayet edilen şahıs İsveçli politikacı olarak kendisini adlandırmışsa da ifade özgürlüğü çerçevesinde olmamasına rağmen 21.01.2023 tarihinde, milyarlarca insanın inandığı dinin kutsal kitabını fütursuzca yakarak, yukarıda atılı suçları işlediği kanatindeyiz. Zira o günden bu yana gerek, siyasiler ve gerekse toplumun bir kesiminden insanlar sosyal tepkilerini dile getirse de, hukukan yaptığının bir suç olduğu düşüncesiyle iş bu suç ihbar dilekçesini sunma zaruriyeti hasıl olmuştur. Şikayet edilen bahsi konu eylemin Türk Ceza Kanununca da suç kabul edildiği tartışmasızdır. Kutsal kitabını saygısızca yaktığı dinin bir mensubu olarak da şüphelinin iş ve eyleminin hukuken cezai karşılığını bulması adına sayın savcılığımıza müracaat ederiz" ifadeleri yer aldı.

Başvurusu kabul edilen avukat Urul, "İsveç'te sözde kendisini siyasi olarak tanıtan Rasmus Paluda'nın kutsal kitabımızda milyonlarca hatta milyarlarca Müslümanın en kutsalı, kitabımızı yakması olayından dolayı Gaziantep Adliyesine suç duyurusunda bulunduk. Nitekim toplumun her kesiminden her türlü insan ses yükseltmiş olsa da bunun bir cezai karşılığı da olmalıydı. Biz bu saygısız ifade özgürlüğünün hiçbir suretle içerisinde yer almayan sözde siyasi Rasmus Paluda'nın eylemi karşısında da sessiz kalamazdık. İsveç'te sözde kendisini siyasi olarak tanıtan Rasmus Paluda'ın kutsal kitabımızda milyonlarca, hatta milyarlarca Müslümanın en kutsalı, kitabımızı yakması olayından dolayı Gaziantep Adliyesine gelerek suç duyurusunda bulunduk. Nitekim toplumun her kesiminden her türlü insan ses yükseltmiş olsa da bunun bir cezai karşılığı da olmalıydı. Biz bu saygısız, ifade özgürlüğünün hiçbir suretle içiresinde yer almayan sözde siyasi Rasmus Paluda'nın eylemi karşısında da sessiz kalamazdık. Bunun bir cezai karşılığı olması adına da gereken şikayet ve ihbar dilekçemizi sunarak başvurumuzu da yaptık. Başsavcılık tarafından başvurumuz kabul edildi. Tüm Müslümanların ve Türk toplumunun da içi müsterih olsun ki biz bu işin takipçisi olacağız, biz bu işin takibini bırakmayacağız. Rasmus Paludan isimli sözde siyasinin bu ahlaksız mesnetsiz ve ifade özgürlüğüne sığmayan eylemi de kendisini yanına kâr kalmayacak, cezai karşılığını bulacaktır. İlgili savcımız ile görüştüğümüzde ilgili savcımız da kendisi hakkında tüm yasal eylemleri yapacağını söylemiştir. Biz burada yapmış olduğumuz bu hukuki başvurunun da bilinmesini istedik" diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 çocuk annesi kadının acı sonu!Önceki Haber

2 çocuk annesi kadının acı sonu!

Uzmanlardan üçlü salgın uyarısıSonraki Haber

Uzmanlardan üçlü salgın uyarısı

Yorum Yazın

Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler