“İlk Kurşunlar” Gösterisi Ayakta Alkışlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“İlk Kurşunlar” Gösterisi Ayakta Alkışlandı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Türkiye’nin en büyük halk oyunları öğretmen topluluğu olan Öğreten Adımlar Topluluğu, anlamlı bir projeye daha imza attı. İki kurumun ortaklaşa hazırladığı “İlk Kurşunlar” adlı gösteri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Milli mücadele ruhunu yaşatmayı amaçlayan gösteride, tamamı gönüllü olan 200 öğretmen sahne aldı. Hem oyunculuklarıyla hem de sahne performanslarıyla göz dolduran öğretmenler, seyirciden tam not aldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllü eğitimciler, halk oyunlarıyla harmanlanmış sahne gösterisiyle kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Gösterinin akademik danışmanlığını üstlenen Mustafa Aslan, projeye bilimsel ve tarihsel bir derinlik katarken; sahneye taşınan koreografilerin başarısında ise koreograf Burçin Ormanoğlu’nun imzası vardı.

Halk oyunlarının zengin motifleriyle tarihimizin dönüm noktalarını bir araya getiren bu etkileyici çalışmada, yöre eğiticileri olarak Mustafa Bülbül (aynı zamanda kostüm düzenleyicisi), Mustafa Yılmaz ve Murat Aslanlar büyük emek harcadı. Yöresel motiflerin doğru ve etkileyici biçimde sahneye yansımasında bu isimlerin katkısı oldukça dikkat çekti.

Projede, halk oyunları aracılığıyla milli mücadele teması canlı tutulurken, “İlk Kurşunlar” sadece bir sahne gösterisi değil; aynı zamanda bir milletin direnişini, fedakârlığını ve bağımsızlık tutkusunu anlatan canlı bir tarih dersi niteliğindeydi.

Gösterinin koordinatörlüğünü ise halk oyunları alanında uzun yıllardır emek veren ve projeleriyle uluslararası başarılar elde eden Göktuğ Akdoğan üstlendi. Akdoğan’ın öncülüğünde yürütülen Öğreten Adımlar projesi, her yıl Türkiye’yi uluslararası kültür ve sanat organizasyonlarında temsil etmeye devam ediyor.

Gösteriye Gaziantep milletvekilleri İrfan Çelikaslan ve Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili Vasıf Münis de katıldı. Projeye ve sahne alan öğretmenlere tebriklerini ileten protokol üyeleri, eğitimin, kültürün ve tarihin bir araya gelerek ortaya çıkan bu çalışmanın takdire şayan olduğunu belirtti.

Kültürel mirasın yaşatılması ve öğretmenlerin sanatla iç içe bir modelle topluma katkı sunması açısından örnek teşkil eden “İlk Kurşunlar” gösterisi, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te yılanların dansı kamerada Önceki Haber

Gaziantep'te yılanların dansı kamerada 

Gaziantep FK'nın icra yönetimi netleşiyorSonraki Haber

Gaziantep FK'nın icra yönetimi netleşiyo...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi