İhracat akademisi projesi 7. dönem eğitim programı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İhracat akademisi projesi 7. dönem eğitim programı başladı
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2018 yılından bu yana sürdürülen İhracat Akademisi Projesi’nin 7. dönem eğitim programı başladı.

Birleşik Krallık Hükümeti'nin Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen “Deprem Sonrası Erken Toparlanma için Mesleki Eğitim, İstihdam ve Sosyal Hizmetler Aracılığı ile Toplum Temelli Modeller Oluşturma Projesi” kapsamında Gaziantep Sanayi Odası iş birliğinde İhracat Akademisi Projesi 7. Dönem Eğitim Programı başlatıldı.

10 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan eğitim programı ile firmaların rekabet gücüne katkı sağlanması, üretilen ürünlerin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amaçlanıyor. GSO tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen İhracat Akademisi Projesi ile bugüne kadar 6 dönem eğitim programı yapıldı.

Eğitimlere 97 firmadan toplam 116 kursiyer katıldı. Bu süreçte 25 kişi istihdam edilirken 2 aylık eğitim periyotlarında toplam 1.500 eğitim saati ile faaliyetler gerçekleştirildi.

Proje kapsamında; GSO üyesi firmalara “pazar araştırması ve hedef pazar tespiti”, “hedef pazarlarda potansiyel alıcıların tespiti”, “uluslararası satış teknikleri ve uluslararası pazarlama” konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilirken ticari istihbarat danışmanlığı konusunda da destek sağlanıyor. Düzenlenen programın ardından firmaları, potansiyel alıcı firmalarla görüştürülerek ihracat kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Proje aracılığıyla ayrıca firmalara ticari istihbarat danışmanlık hizmeti verilmesi, firmaların bünyesinde ticari istihbarat birimlerinin oluşturulması, akademide yer alan firma kursiyerine bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan olacak şekilde teorik ve uygulamalı dış ticaret eğitimi ve danışmanlığının sağlanması, firmaların belirleyeceği hedef pazarlarda tespit edilen potansiyel alıcı listelerinin detaylı bilgileriyle birlikte sunulması amaçlanıyor.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, İhracat Akademisi Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, küreselleşen dünya ekonomisinde kent ve ülke olarak kalkınmanın en önemli ayağının ihracat olduğunu söyledi. İhracat Akademisi Projesi kapsamında verilen eğitimlerle hem kent hem de ülke ihracatına önemli katkılar sağladıklarını ifade eden Ünverdi, “İhracat Akademisi, kalkınmanın en önemli ayağı olan üretimin ihraç edilmesi noktasında önemli bir yer tutuyor. Proje ile sanayimizin ihtiyaç duyduğu kursiyerleri firmalarla eşleştiriyoruz. Bunun yanında projeye katılan firmalarımıza danışmanlık hizmeti veriyor, firmalarımızın bünyesinde ticari istihbarat birimlerinin oluşturulması olanağını sağlıyoruz. İhracat Akademisi ile hem firmalarımız hem de kursiyerlerimiz, ihracat ve istihdam noktasında önemli avantajlar elde ediyor. Özellikle firmalarımızın ürün kalitesi ve çeşitliliği birleştiğinde tüm bölgenin rekabet gücünün artacağına inanıyoruz” görüşlerine yer verdi.

GSO İhracat Akademisi Projesi 7. dönem eğitim ve danışmanlık programının ilk haftası yüz yüze eğitim olarak GSO Eğitim Salonu’nda, geri kalan kısmı ise online olarak gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
11 Temmuz Dünya Nüfus Günü KutlandıÖnceki Haber

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü Kutlandı

15 Temmuz otopark ve ticari ünite kompleksi tamamlandıSonraki Haber

15 Temmuz otopark ve ticari ünite komple...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı