Hüda-Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, gündeme ve 4 aylık vekillik sürecinde yaptığı ve ileriye dönük yapmayı planladığı çalışmalara dair www.memohaber.com’a birbirinden özel ve samimi açıklamalarda bulundu.
Hüda-Par Gaziantep Şehzade Demir, gündeme ve 4 aylık vekillik sürecinde yaptığı ve ileriye dönük yapmayı planladığı çalışmalara dair önemli açıklamalar yaptı. Hüda Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, www.memohaber.com genel yayın yönetmeni Mehmet Taşçı'ya samimi ve önemli açıklamalarda bulundu.
Demir'in www.memohaber.com genel yayın yönetmeni Mehmet Taşçı'yı ziyaretine Hüda Par İl Başkanı Faruk Göçer ve yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.
"AK Parti'den tepki almam için bir gerekçe yok"
Konuşmasına "Gaziantep'te AK Parti listesinden milletvekili oldunuz. Seçildikten sonra yaşamsal sorunlara ilişkin bazı sorunları gündeme getirdiniz. AK Parti kanadından tepki aldınız mı? şeklindeki soruya cevap veren Hüda Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Evet AK Parti'den tepki almam için bir gerekçe yok. Biz her ne kadar seçim birlikteliği yaşadıysak da farklı bir partiyiz, ayrı bir partiyiz. Evet birçok alanda fikirlerimiz örtüşüyor. Hassasiyetlerimiz örtüşüyor fakat siyaset tarzında sorulara çözüm noktasındaki yaklaşımlarda bazı uygulamalarda çeliştiğimiz, eleştirdiğimiz birçok yönü de var. Muhalefet etmek de bizim zaten yapmamız gereken bir şey bizim vazifemiz. Sorunları biz gündem etmezsek yanlışları biz ortaya koymazsak kim ortaya koyacak ki? Bu anlamda bir tepki ortaya koymaları bir tavır sergilemede zaten abes bir şeydir. Onlar da bunu yapmazlar yani. Öyle ifade edeyim" ifadelerini kullandı.
"Program davetleri geliyor ama yoğunluktan katılım sağlayamıyoruz"
Gaziantep'te yapılan bazı programlara neden katılmadığı ile ilgili soruya cevap veren Hüda Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Şimdi neredeyse bütün programa davetiye geliyorum. Davet ediyorlar aslında bizi. Fakat hani ben daha çok Ankara'da olduğum için çoğu zaman bu konulara denk gelmiyorum. Yani tamamıyla planlamayla alakalı bir şeyden gelmediğim için ben katılamıyorum, katılmıyorum. Onun dışında bir şey yok. Hani neticede farklı bir parti. Bizim parti olarak, Hüdapar olarak o programlara katılmak gibi bir tahammül bir uygulama, bir beklenti de yok aslında. Güzel faydalı gördüğümüz programlara katılmak yararlı olacaklarına katılmayı ben isterim. Bir engel de yok. Fakat yoğunluğun, mesainin, planlamanın doğurduğu doğal engeller nedeniyle genelde katılamıyorum. Arkadaşlar oradadır neredeyse bütün etkinliklere davetiyeler geliyor" dedi.
"Festivaller çok abartı ve israf"
Gaziantep'te yapılan festivallere ilgili soruya cevap veren ve ilginç değerlendirmelerde bulunan Şehzade Demir, "Festival konusunda şöyle, şimdi festivalleri eleştirirken sadece Gaziantep'teki festivaller özelinde ben değerlendirme yapmadım. Türkiye genelinde yapılan festivalleri ben esas alıyorum. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Urfa'da, tüm Türkiye'de, Türkiye geneli yapılan birçok festival var. Neredeyse her şehrin kendisine göre, kendi kültürel altyapısına, geleneğine göre bazı festivaller var onların birçok aşırı israf ile abartılarak yapıldığını görüyoruz. Bu da bu ekonomik krizin çok yoğun hissedildiği bir dönemde bunu hakikaten kaldıramayacağımız bir lüks olduğunu böyle bir hakkımızın olmadığını, belediyelerin kamu imkanlarını bu şekilde hedef etmesinin çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyoruz, ki öyledir. Diğer eleştirdiğimiz bir husus da şu ve bu festivallerin bizim değerlerimize göre yapılmaması, abartılması, ahlaksızlığa varan gençliğe bir şey vermek, bir değer katmak geleceğe dair bir perspektif vermek yerine aslında onları heva ile hevesle nefisle, boş eğlencelerle meşgul edip, hayat hayata dair planlamasını yaparken bu şeylerin gölgesinde kalarak yanlış bir yönlendirmeye sebep olduğunu neslimize, gençliğimize zarar verdiklerini düşünüyoruz. Bu kültürel anlamda katma değer anlamında bu festivallerin gençlerimize ya da halkımıza bir şey katmadığını net olarak görüyoruz. Bazı yerlerde rol model olarak ortaya konulan sahneye çıkarılan bazı sanatçı diye tarif edilen profillerin aslında kültürel yozlaşmanın yozlaştırmanın bir parçası olduklarını da net olarak görebiliyoruz. İsim vermeden bir iki örnek vermek istiyorum. Bu sapık yapıların açık savunucusu, açık destekçisi, her platformda arkalarında duran, gündeme sahip çıkan bazı kişiliklerin efendim. Rol model olarak bu festivallerde bu konserlerde ön plana çıkarılarak gençliğin önüne konulmasının bu memleketi bu ülkenin nasıl bir katma değeri olacak onu ben size söyleyeyim. Bu iki noktada daha çok biz eleştiri yapıyoruz. Sadece Gaziantep özelinde bir değerlendirme değil" şeklinde konuştu.
"Gaziantep'in sorun ve sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz"
Konuşmasında Gaziantep'in sorun ve sıkıntılarından bahseden ve bunları çözmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Şimdi Gaziantep'in beli başlı bazı temel sorunları vardır. Bazı detay sorunları vardır. Şimdi sağlık sorunu ciddi bir sorundur. Yani bu sağlık sorunu derken yetersiz hastane olduğu salından yola çıkmıyor. Belki Türkiye'de nüfus oranına bakıldığında hastane sayısı olarak en yüksek illerden bir tanesi olabilir aslında. Fakat vatandaşın sağlığa ulaşması, tedaviye ulaşması anlamında zor bir şehir, sıkıntılı bir şehir. bir de bir büyük hastane depreminde yıkıldı malum şehir hastanesi de müteahhitlik firma prosedürlerine takıldı. çok ciddi sorunlar yaşandı halen bekletiliyor. Bu konuyla ilgili geçen Sağlık Bakan Yardımcısı'yla da görüştüm halen o sorunlar aşılmış değil aslında. Benim yani sorun olarak gördüğüm sorun Gaziantep'te kamu hastanelerinin yetersizliği, işleyişin sorunlu olması ve insanların kamu hastanelerinden istifade edememesi. Bazı dal hastanelerinin eksik olması, kadın hastalıkları gibi mesela. Özel sektörde ise dünya kadar hastane var. Tarifeleri çok yüksek vatandaşlar o hastanelere bir nevi yönlendirilmiş oluyor bilinçli veya bilinçsiz. Onu öyle bir iddiada bulunmayın. Sonuç olarak söylüyorum. İnsanlar bu özel hastanelere teşvik ediliyorlar. Bu taraflara yönlendiriliyorlar. Bu da bu ekonomik krizin çok yoğun yaşandığı bir süreçte vatandaşın özel hastanelere verecek o kadar çok büyük parası yoktur. Çok ciddi bir mağduriyettir. böyle bir dengesizlik, planlama sıkıntısı var. Bu önemli bir sorun. Gaziantep'in önemli sorunlarından bir tanesi de kentleşme, çarpık kentleşmedir. Şehir merkezlerinde nispeten güzel bir sistem kurulmuş fakat hemen o ana arterlerin hemen bir sokak arkası ve sonrasında çok çarpık bir yapılanma var. Eskiden kalma. Bu noktada kentsel dönüşüm hususunda çok ağır işleyen bir süreç var. Bu da önemli bir sorun. Onun dışında eğitim noktasında böyle devasa bir şehir, bir metropol eğitim noktasında istediğimiz noktada değiliz. Başarı anlamında söylüyorum. Evet o da ayrı bir husus. Tekabül eden bazı sorunlar var. Dün ben bunu çok ciddi bir sorun olarak görüyorum. Mecliste de gündeme temizlik çayının ıslah edilmesi hususu Şehit Kamil'in bazı köylerini ziyarete gittik. Ya tam yakından olmasa da, kaç kilometre vardı bizim çay arasında bilmiyorum ama otuz beş kırk köyü kapsayan bir coğrafya, bir saha. Vallahi biz arabanın içerisinde olduğumuz halde neredeyse midemiz bulandı, başımız ağrıdı kokudan. Çok kötü bir durum. Sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Yani bu da Gaziantep'in çok önemli sorunlarından bir tanesidir. İvedi sorunlardan ivedi çözülmesi gereken sorulardan bir tanesidir. Bazı adımlar atıldığını, bazı şeyler yapacağını söylüyorsa da doğrusu somut, ikna edici çözüm olabilecek bir şeyin olmadığını biliyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Yerel seçimlere kendi adaylarımızla girecekmişiz gibi çalışıyoruz"
Yaklaşan yerel seçimler için ittifak yapılıp yapılmayacağı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Hüda Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Evet şimdi bizde asli olan bütün Türkiye'de kendi adaylarımızla girmekte ve bütün çalışmalarımız buna göredir. Şu anda biz kendi adımıza gelecekmişiz gibi çalışıyoruz. Hazırlıklarımız o yönde. Adaylarımız neredeyse büyük oranda zaten belirlenmiş. İttifak içerisine girmek ya da bir yani lokal ya da genel bazı birliktelikler oluşturmak izafi bir şey. Olur olmaz ayrı bir durum. Şu an için öyle bir gündemimiz yok. Daha doğrusu belki sıra gelmemiş. AK Parti de çok yoğunlaşmamış bu konuyu. Biz de hem kongre sürecini yaşıyoruz. Kongrelerimiz var. Hem de kendi yanımıza girecek şekilde bütün çalışmalar yoğun bir şekilde yapılıyor şu anda" ifadelerini kullandı.
"Yeni sağlık müdürünü atandıktan sonra öğrendik, önceki müdürümüzden memnunduk"
Gaziantep'e yeni sağlık müdürü atanması süreciyle ilgili de konuşan ve değerlendirmelerde bulunan Şehzade Demir, "Benim bilgim mesele olduktan sonra oldu. Doğrusu iç yüzünü de bilmiyorum. Sebebini gelişini de bilmiyorum. Ben bakanlıktan sordum aslında ama işleyişe dair sıradan bir tasarruf diye tarif edildi. Başka bir şey bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Kulağımıza bazı şeyler geldi ama sadece söylenti. Doğruluğunu da yanlışını da teyit edecek durumda değiliz. Çok da ilgili olduğumuz bir saha da değil. Biz hizmete bakarız. Giden arkadaştan biz memnunduk. Zaman zaman görüşürdük. Gayretli bir insandı. Ümit ediyoruz ki gelen kardeşimiz de öyle olur. Memlekete hizmet eder. Sıkıntı çıktığı zaman katkımızı sunarız, gideriz, söyleriz. Yardımcı olmaya çalışırız" şeklinde konuştu.
"Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını yeterli bulmuyorum"
Ülke genelinde ve Gaziantep özelinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Hüda Par Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, "Evet Gaziantep'in sorunlarını sordunuz bu konuyu atladık. Gaziantep'in en önemli sorunlarından bir tanesi de malum bu madde bağımlılığıdır. İlkokul seviyesine kadar düşmesidir. Şu anda Türkiye'yi ciddi anlamda tehdit eden bir şey. Uyuşturucuyla mücadele noktasında yeterli bir gayretin ortaya konulduğunu ben düşünmüyorum şahsen. Açık söyleyeyim. Belki sokak satıcılarıyla ya da alt seviyede bu iş ile uğraşanlara yönelik bazı çalışmaları var fakat işi kökten çözecek ana merkezlerini kapatacak gençliği kurtaracak, ona darbe vuracak anlamda kapsamlı bir mücadelenin yapıldığını düşünmüyoruz. Çok yetersiz, yetersizlik var. Bazı operasyonlar yapılıyor. Dün de sekiz ilde operasyon vardı. Seksen doksan kişi gözaltına alınmış haberlerde okudum. Bunlar çok yani sektörün büyüklüğü, tehlikenin büyüklüğüyle kıyaslandığı zaman bu tür adımlar, yapılan bu tür faaliyetler çok küçük kalıyor. Bu şekilde bu işin önünün alınması imkansızdır. Özellikle bu Gaziantep, Adana, Mersin hattında çok fazla bir yayılma var. Bunun sebebi üzerinde de ayrıca durmak lazım, konuşmak lazım. Limandan dolayı mı bir başka farklı etkenlerden dolayı mı nedir bilmiyorum. Bu sentetik bir madde var metamfetamin mi? Öyle bir şey sanki özellikle o ilkokula kadar girmiş. Çok tehlikeli bir madde ve çok çabuk ulaşılabilen, kolay ulaşılabilen, bir uyuşturucu tipi. Türkiye'de bu tür maddelere bu kadar kolay ulaşılması hakikaten Türkiye için çok büyük bir zaaf. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. İstihbaratıyla, emniyet birimleriyle bütün kadrolarıyla buna önlem almak, bunu engellemek o kadar zor olmamalı. Bu kadar sıkıntılı olmamalı diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili temaslarımız da bu var elbette. İçişleri Bakanı'yla, emniyet genel müdürümüzle, siyaset kurumuyla yoğun olarak biz de yükleniyoruz fakat şu an için doğrusu yeterli bir çalışmayı görmüyorum" diye konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi
Yorum Yazın