Güçyetmez: Kaybedecek zamanımız yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güçyetmez: Kaybedecek zamanımız yok
Abone ol
Adana'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedilirken, kentlerin depreme dirençli hale getirilmesi ve hasarlı binaların akıbeti tekrar gündeme geldi.  

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, depremi önlemenin mümkün olmadığını belirtirken, "Depremi önleyemeyiz ama depremin afete dönüşmesini önlemek mümkündür" dedi. 
6 Şubat depremlerinin ardından yaptığı bilgilendirici açıklamalar ve önerilerle önemli bir eksikliği dolduran İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Adana'nın Kozan ilçesindeki depremin ardından bir kez, "Depremin zamanını bilmediğimize göre kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce yaşadığımız şehirleri depremlere dirençli hale getirmeliyiz" diye konuştu.  
Ülkemizin deprem kuşağında bulunduğunu ve depremle yaşamayı öğrenmekten başka çaremizin olmadığını ifade eden Başkan Burkay Güçyetmez, "Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremin ardından deprem yeniden insanlarımızın birinci gündem maddesi oldu. Depremin öncelikli gündem maddesi olması için yeni bir depremin olmasını beklememek gerek. Depremi her zaman öncelikli gündem maddesi yapmalı ve yaşadığımız şehirleri depreme dirençli hale getirmeliyiz" şeklinde konuştu. 
Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: "Deprem ülkemizin önemli bir gerçeğidir. Bu nedenle depreme hazırlıklı olmaktan başka çaremiz yok. Depreme hazırlıklı olmak da güvenli yapı stoku ile başlar. Bunun için de öncelikle, mevcut yapı stokumuzun envanterini çıkardıktan sonra mevcut durumu tespit edip, acilen güçlendirilmesi veya yenilenmesi gereken binaları belirlemek gerekiyor. Daha sonra da bu binaların belli bir plan doğrultusunda depreme dirençli hale getirilmesini sağlamamız elzemdir. 
Depremin afetlere dönüşmesini engellemenin yolu akıl ve bilimden geçmektedir. İnşaat Mühendislerine gereken değer verilmeli, bilimsel ve mesleki gerçeklikler artık önemsenmelidir. Bugüne kadar unutulan, görmezden gelinen, ihmal edilen, bilime rağmen kabul edilmeyen tüm konular ivedilikle hatırlanmalı, artık ele alınmalı, hukuki eksiklikler giderilmeli,yapı üretim sürecinin tüm aşamalarının uygun şekilde işlemesini sağlayacak kanunlar ve yönetmelikler bir an evvel çıkarılmalı,var olanların eksiklikleri tespit edilmeli ve de acilen yenilenmelidir. Depreme hazırlık çalışmalarına ilgili tüm kurum ve kuruluşlar katkı sunmalı. Ortak akılla hareket edilmelidir."

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Gaziantep'teki cinayette şok gerçek   Önceki Haber

 Gaziantep'teki cinayette şok gerçek   

Piyanist olmak isteyen kursiyerler, eğitimlerini sürdürüyorSonraki Haber

Piyanist olmak isteyen kursiyerler, eğit...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı