GSO heyetinden Romanya’da ticari iş birliği çıkarması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GSO heyetinden Romanya’da ticari iş birliği çıkarması
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından yürütülen Gaziantep Ayakkabı ve Triko Kümeleri Projeleri kapsamında, Ticaret Bakanlığı’nın UR-GE desteğiyle Romanya’da yurt dışı pazarlama faaliyeti ve ikili iş görüşmeleri (B2B) programı gerçekleştirildi.

GSO heyeti, programın ilk günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bükreş’teki anıtını ziyaret ederek çiçek bıraktı. Ziyaret kapsamında, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde ticari ilişkilerin geliştirilmesi, iş birliği fırsatlarının artırılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Programın devamında Gaziantepli firmalar, Romanyalı iş insanlarıyla birebir görüşmeler yaparak potansiyel iş ortaklıkları kurma, ihracatlarını artırma ve uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerini yükseltme fırsatı yakaladı.

GSO Genel Sekreter Yardımcısı M. Sermest Çapan ve firma temsilcileri, ayrıca Romanya’da çeşitli saha ziyaretleri gerçekleştirerek üretim tesislerini yerinde inceledi. Bu ziyaretler sırasında, sektör temsilcileriyle deneyim paylaşımı yapılırken, iki ülke arasında sektörel iş birliklerinin geliştirilmesi yönünde önemli adımlar atıldı.

GSO tarafından gerçekleştirilen ve Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği yurt dışı organizasyonu, Gaziantepli firmaların küresel pazarlarda daha etkin yer alması ve uluslararası rekabet güçlerinin artırılması hedeflerine önemli katkılar sağladı.

UR-GE
UR-GE Projesi, 5973 sayılı karar çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Genelge" doğrultusunda, iş birliği kuruluşlarının kümelenme ve proje odaklı ihracat faaliyetlerini desteklemektedir. Yüzde 75 oranında devlet desteği sağlanan UR-GE projeleri firmalara 3 yıl boyunca tanıtım, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama, alım heyeti organizasyonları gibi birçok başlıkta katkı sunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmaz emniyet müdürleri ile bir araya geldiÖnceki Haber

Yılmaz emniyet müdürleri ile bir araya g...

Gaziantep'te parkta feci son! Asılı halde bulundu Sonraki Haber

Gaziantep'te parkta feci son! Asılı hald...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi