GSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı
Abone ol
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Meclis, Danışma Kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, 6 Şubat deprem felaketinin ekonomik ve bölgesel etkileri, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, küresel sorunların sektörlere yansımaları, firmaların talep ve beklentileri istişare edilerek çözüm önerileri konuşuldu. 

“BİRAZ ZORLANACAĞIZ AMA TOPARLANACAĞIZ”

Meclis toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, hem küresel boyutta yaşanan sorunlar hem de 6 Şubat deprem felaketinin etkileri nedeniyle zorlu bir sürecin yaşandığını, bu sürecin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Yaşanan güçlüklerin birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağına ve bu sürecin sonunda bir toparlanmanın olacağına inandığını kaydeden Konukoğlu, “Özellikle dünyada gıda dışındaki tüm sektörlerde bir gerilemenin söz konusu olduğunu görüyoruz. Emek yoğun iş kollarında faaliyet gösterin sektörlerin ihracatında bir azalma var. Bunun için de katma değeri artırmamız gerekiyor. Yaşamış olduğumuz sıkıntılar tüm dünyada geçerli. Bu nedenle de herkes kontrollü davranıyor ve bu şekilde de davranmak zorunda. Bizim de bu süreçte atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerekiyor. Biraz zorlanacağız ama toparlanacağız. Tasarrufu ülke olarak öğrenmek zorundayız. Her zaman ve her yerde tasarrufa ihtiyacımız var. İşimize odaklanarak önümüze bakacağız. Hedeflediğimiz başarılara da daha çok çalışarak, üreterek ve yenilikler yaparak ulaşabiliriz. Bunun için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

“BU BÖLGEDE ÇARKLAR DÖNMELİ Kİ ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAM DEVAM ETSİN”

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında Orta Vadeli Program ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programda yatırım, üretim, istihdam ve ihracata dayalı büyüme vurgusu yapıldığını ifade eden Ünverdi, “Programın piyasalar açısından pozitif yansımaları olurken, parasal sıkılaştırma ile birlikte bunun bir dizi sonuçları da olacaktır. Bu süreçte kaynakları doğru değerlendirmeli, kayıpların önüne geçmeli, maliyetleri azaltarak verimliliği artırmalıyız. Bu anlamda Orta Vadeli Program kapsamında finansman desteklerinden bahsedildi ve özellikle deprem bölgesine finansman desteği verileceği belirtildi. Bu doğrultuda bölgemize yönelik desteklerin artarak devam etmesi de büyük önem taşıyor” dedi.

“Bu bölgede çarklar dönmeli ki üretim, ihracat ve istihdam devam etsin” diyen Ünverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda sorunlarımızı aşabilmek için desteklerin devam etmesi gerekiyor.  Ayrıca genel ekonomik göstergelere baktığımızda ise dolar değer kazandıkça maalesef tüm dünyada maliyetler artıyor. Bu sebeple üretimlerimizde katma değeri artırmak zorundayız. Bu da bir anda olabilecek bir konu değil.  Öncelikle işletmelerimizin yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümünü tamamlamamız gerekiyor. İhracatta karbon sınırlamasına günbegün yaklaşıyoruz. Karbon ayak izi ve su ayak izi konusuna lütfen artık gerekli önemi vererek hazırlıklarımızı yapalım. Bu konuda Model Fabrikamıza ve GSO Mesleki Eğitim Merkezimize tüm firmalarımızı bekliyoruz. Yalın üretim konusunda, KOSGEB tarafından KOBİ’lere 200 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanıyor. Bu imkanları muhakkak değerlendirelim ve yarın öbür gün güçlüklerle karşılaşmayalım.”

GSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı, iş insanları ile meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandıÖnceki Haber

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu li...

Milletvekili Demir: Çiftçiler hazine gibi korunmalıdırSonraki Haber

Milletvekili Demir: Çiftçiler hazine gib...

Yorum Yazın

Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…