GSO Başkanı Ünverdi, Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GSO Başkanı Ünverdi, Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Abone ol
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Ağustos ayında Gaziantep’ten 808 milyon 743 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Adnan Ünverdi, Ocak-Ağustos döneminde ise Gaziantep’ten yapılan ihracatın önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 oranında artışla 6 milyar 523 milyon 561 bin dolara ulaştığını kaydetti. Gaziantep’in hem aylık hem dönem ihracatında 6’ncı sırada yer aldığını belirten Ünverdi, "Her koşulda büyük özveriyle mücadelesini sürdüren sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Zorlukları atlatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.
Sanayi üretimi ve buna bağlı olarak dış pazarda yaşanan güçlüklere işaret eden Adnan Ünverdi, üreten ve ticaret yapan kesimin yaşadığı zorlukları her platformda dile getirdiklerini, çözümü için ilgili bakanlık ve mercilere tüm konuları ilettiklerini belirtti. Ünverdi, "Ekonomi politikalarında, reel sektöre odaklanılması konusunda bir beklenti içerisindeyiz. Ekonomimiz ve kalkınmamızın ana unsuru olan sanayimizi yeniden ayağa kaldıracak öncelikli adımalar ve kapsamlı bir reform sürecine ihtiyaç duyuyoruz. Ülkemiz ekonomisinin toparlanma reçetesi olarak gördüğümüz ve bizim de destek verdiğimiz OVP ve buna bağlı olarak sıkılaştırma politikaları çerçevesinde en büyük zorluğu yaşayan üreten kesim olmuştur. Tabii ki enflasyon ülke ekonomileri için en büyük sorun, yıkıcı ve bozucu bir unsurdur. Enflasyonla mücadele devam etmeli ancak; ihracatımızı, işletmelerimizi ve sanayimizi de ayakta tutmalıyız. İş dünyasının en büyük problemi haline gelen, finansmana erişimdeki zorluklar ve yüksek maliyetler konusu bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bu noktada ticari kredilerde büyüme sınırının gevşetilmesi, daha uzun vadeli ve düşük maliyetli reeskont kredi imkanı sağlanması, özellikle emek yoğun sektörlerde kısa çalışma ödeneğinin yeniden uygulamaya alınması ile KOBİ’lerimize yönelik desteklerin artırılması işletmelerimizin sürdürülebilirliğine, ticaretimize ve ihracatımıza katkıda bulunacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıldırım: "Bu dönemde asıl mesele ayakta kalabilmek"Önceki Haber

Yıldırım: "Bu dönemde asıl mesele ayakta...

Gaziantep'te 4 Eylül de elektrik kesintisi olacak yerlerSonraki Haber

Gaziantep'te 4 Eylül de elektrik kesinti...

Yorum Yazın

Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…