Gökler gazi şehirlilerin yaptığı İHA’larla donatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökler gazi şehirlilerin yaptığı İHA’larla donatıldı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Teknogaraj Akademisi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen İnsansız Hava Araçları Yarışması ile gökyüzü yapılan İHA’larla doldu.

Türkiye’de ilk defa 10 yaş ve üzeri yaş grubuna yönelik düzenlenen yarışma öncesinde Teknogaraj Akademisi tarafından İnsansız Hava Araçları ve Uzaktan Kumanda Eğitimleri verildi. Eğitimlerde yapılan değerlendirmeler sonucunda oluşan 10 takım 28 Ekim Cumartesi Günü hazırlıklarını tamamlayarak Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde bulunan İHA Pisti'nde yarıştı.

İnsansız hava araçlarına ilgi gösteren 10 yaşından 35 yaşına kadar geniş bir yaş grubundan katılımcılar arasında Kenan Erkin Ekici, Mehmet Efe Günaydın ve Muhammed Harun Kaya’dan oluşan Hürkuş Takımı 1’inci oldu. Yarışma sonuçlarına göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışan bütün takım üyelerine bisiklet, ilk 3’e giren takımlara teknik gezi ve 1’inci olan takıma İHA seti edildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Teknogaraj, gelecekte bu tür yarışmaları geleneksel hale getirerek gençleri yerli ve milli otonom araç teknolojileri geliştirmeye teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlıyor. Teknogaraj ayrıca eğitim, mentorluk ve malzeme desteği sağladığı takımların ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak bu alanda deneyim ve bilgi sahibi olma hedefliyor.

FARKLI ŞEHİRLERDEN YARIŞMAYA KATILIM SAĞLANDI

Manisa’dan gelen Yusuf Ziya Kezgin, daha öncesinde evde uçak yapmaya çalıştığını aktararak, “Çoğu uçağım başarısızdı. TEKNOFEST’te tanıştığım Sefa Hocam sayesinde ne yapmam gerektiğini tam öğrendim ve kendimi geliştirmek için burada uçak geliştiriyorum. Buraya da hocamın desteği ile geldim. Teknogaraj ortamını çok güzel buldum. İHA Severler için bu ortamı çok ideal ve uygun buldum. Sadece Gaziantep’te değil bütün illerde ve yaşadığım Manisa’da da olmasını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Panorama Müzesi’ne 29 Ekim’de 15 bin ziyaretçiÖnceki Haber

Panorama Müzesi’ne 29 Ekim’de 15 bin ziy...

Gaziantep'te traktör kazası: 1 ölü 2 ağır yaralı  Sonraki Haber

Gaziantep'te traktör kazası: 1 ölü 2 ağı...

Yorum Yazın

Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler